FOLLOW US: facebook twitter

Πλάνο για υδροπλάνο στην Κυλλήνη

Ημερομηνία: 29-07-2020 | Συντάκτης:
Υπεγράφη σύμβαση για την αδειοδότηση υδατοδρομίου

Με στόχο τη δημιουργία υδατοδρομίου ως το τέλος του έτους κινείται ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καθώς στις αρχές του Ιουλίου υπεγράφη  σύμβαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με την εταιρεία «ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑE», η οποία προβλέπεις τη συνεργασία με τεχνικό σύμβουλο για την αδειοδότηση, την κατασκευή και τη λειτουργία υδατοδρομίου στην Κυλλήνη.

Η επιδίωκξη και των δύο πλευρώ είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης στην Κυλλήνη και να ακολουθήσει η επιλογή αναδόχου. Η εταιρεία που έχει αναλάβει το εγχείρημα, σχεδιάζει να εγκαταστήσει και βάση συντήρησης στην Κυλλήνη, με στόχο να δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας.

Όπως έχει αναφέρει σε παλαιότερες δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, στόχος είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω το λιμάνι της Κυλλήνης, δημιουργώντας υδατοδρόμιο που θα συνδέει την Πελοπόννησο με τα νησιά του Ιονίου αλλά και με όλη τη Δυτική Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν όπως γνωρίζετε, γιατί δεν υπήρχε κάτι από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Έχουμε ξεκινήσει, μαζί με την αντιδήμαρχο Αλεξάνδρα Γιαννίτση που “τρέχει” το θέμα και συνεχίζουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε εντός των προσεχών μηνών να υπάρχουν θετικότατες εξελίξεις. Έχουμε ξεκινήσει την εκπόνηση μελετών  προκειμένου σύντομα να καταθέσουμε φάκελο προς αδειοδότηση και θα ακολουθήσει η επιλογή αναδόχου και εντός του έτους η κατασκευή υδατοδρομίου στην Κυλλήνη», είχε επισημάνει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος