FOLLOW US: facebook twitter

Πλάνο για νέο δημαρχείο στη Ζαχάρω

Ημερομηνία: 01-06-2021 | Συντάκτης:
Με πλήρη ανάπλαση των παλαιών αποθηκών

Νέο Δημαρχείο που θα στεγάζεται στις παλαιές αποθήκες, πίσω από το Πολύκεντρο, σχεδιάζει η δημοτική αρχή Ζαχάρως, προκειμένου να δημιουργήσει έναν χώρο πιο λειτουργικό και πιο φιλικό στην εξυπηρέτηση των δημοτών.

Στόχος του δήμου είναι να προχωρήσει στην αξιοποίηση και στην ανάπλαση των αποθηκών αξιοποιώντας πόρους του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» μέσω υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με την ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού «Πάρνωνας ΑΕ».

Με βάση το πλάνο που έχει ήδη διαμορφωθεί, η ανάπλαση των Παλαιών Αποθηκών θα βασιστεί σε σύγχρονα πρότυπα και θα εξασφαλίσει τη λειτουργικότητα των νέων χρήσεων, την αισθητική του αναβάθμιση και τη δυνατότητα απρόσκοπτης προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ. Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα συμβάλει στη συγκέντρωση των υπηρεσιών σε ένα κτίριο, γεγονός που θα διευκολύνει το κοινό και θα επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακας, στη βιωσιμότητα, όσον αφορά τα λειτουργικά έξοδα της νέας χρήσης, αλλά και τα προφανή οφέλη, από την εξοικονόμηση του κόστους των σημερινών ενοικίων, στην αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, στη δημιουργία ταυτότητας, και στην απόκτηση ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για κατοίκους και επισκέπτες, το οποίο θα βοηθήσει στην ανάδειξή του σε κέντρο της κοινωνικής ζωής της περιοχής, με την παράλληλη σύνδεση του κοινόχρηστου χώρου με τον δημόσιο αστικό χώρο του εμπορικού τομέα της περιοχής και στην ενίσχυση της οικολογικής του διάσταση με αποτέλεσμα και τη βελτίωση του μικροκλίματος με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι στόχος του είναι να δημιουργηθεί ένα δημαρχείο υψηλής αισθητικής και λειτουργικής αξίας.

«Στόχος μας είναι να αποκτήσει ο δήμος ένα δημαρχείο αντάξιο της ιστορίας του και το οποίο θα είναι λειτουργικό και φιλικό προς τους δημότες, με έμφαση στην απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος