FOLLOW US: facebook twitter

Πλάνο για Homeport στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 26-07-2021 | Συντάκτης:
Τον Σεπτέμβριο από την αμερικανική NorwegianCruiseLines

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει στα σχέδια της αμερικανικής εταιρείας κρουαζιέρας NorwegianCruiseLines το λιμάνι του Κατακόλου, όπως ανέφεραν υψηλόβαθμά στελέχη της εταιρείας κατά την παρουσία τους στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της έναρξης 7ημερης Κρουαζιέρας χθες με homeport τον Πειραιά.

Όπως έγραψε το newmoney.gr, είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κάνει homeport από την Ελλάδα, δηλαδή κρουαζιερόπλοιό της ξεκινάει από ένα ελληνικό λιμάνι και καταλήγει σε αυτό, και ο ManagingDirector της εταιρείας, υπεύθυνος για την Ευρώπη, KevinBubolz, στη διάρκεια γεύματος ανακοίνωσε ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου η Norwegian θα κάνει και δεύτερο homeport με βάση το λιμάνι του Κατάκολου με το πλοίο NorwegianGetaway, ναυπηγήσεως 2015 και μεταφορική ικανότητα 4.000 επιβατών.

«Πρόκειται για ένα τεστ το δεύτερο homeport και να δούμε πώς θα πάει. Αναζητούμε νέους προορισμούς και συνδυασμούς δρομολογίων. Πάντα επισκεπτόμαστε το λιμάνι αυτό στις κρουαζιέρες που κάνουμε και είμαστε ικανοποιημένοι».

Λίγο νωρίτερα, ο HarrySommer, BrandPresident& CEO της NCL, αποκάλυψε ότι η εταιρεία σχεδιάζει έως το 2023 να φέρει στην Ελλάδα τόσο με homeporting, όσο και με transit, επτά από τα εννέα κρουαζιερόπλοιά της που θα δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο, κάνοντας επίσης αναφορά στο Κατάκολο.

«Η NCL θα ξεκινήσει άλλα δύο κρουαζιερόπλοιά της στην Ευρώπη. Νωρίς τον Σεπτέμβριο το NorwegianEpic που θα αποπλέει από την Μπαρτσελόνα και θα κάνει κρουαζιέρες σε Ισπανία και Ιταλία και το NorwegianGetaway, που θα ξεκινάει από το Κατάκολο», επισήμανε και πρόσθεσε:

«Είμαστε η πρώτη μεγάλη εταιρεία κρουαζιέρας, η οποία από τις αρχές Απριλίου είπε ότι θα εμβολιάσει 100% τα πληρώματά μας και κάθε επιβάτη. Και αυτή η απόφασή μας δημιούργησε στην ελληνική κυβέρνηση κλίμα εμπιστοσύνης ότι θα κάνουμε κρουαζιέρες με ασφάλεια και επιτυχία. Κάνουμε τεστ στους επιβάτες τόσο στην επιβίβαση, όσο και μετά την ολοκλήρωση της κρουαζιέρας (…)».

Η Norwegian Cruise Line (NCL) πρωτοπορεί στα παγκόσμια ταξίδια κρουαζιέρας εδώ και 54 χρόνια. Σήμερα, ο στόλος των 17 σύγχρονων κρουαζιερόπλοιων της NCL ταξιδεύει σε περισσότερους από 300 από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς του κόσμου.

Επιμελητήριο Ηλείας: Συμφωνία με Norwegian Cruise για δοκιμαστική αξιοποίηση του Κατακόλου – flamis.gr

Συνάντηση  Επιμελητήριου Ηλείας με την ηγεσία της Norwegian

Η προσπάθεια του Επιμελητηρίου Ηλείας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Μετά την συνάντηση που είχε ο σύμβουλος του κ. Ιωάννης Μπράς με την ηγεσία της Norwegian Cruise Lines κατά την διάρκεια του test ταξιδιού της από τον Πειραιά, ανακοινώθηκε η δοκιμαστική αξιοποίηση του Λιμανιού του Κατακόλου ως ενδιάμεσος σταθμός επιβίβασης (interport), για το πλοίο τους NorwegianGetaway από αυτόν τον Αύγουστο.

Όπως αναφέρεται από το ΕΒΕ Ηλείας «Ελπίζουμε άμεσα να επικαιροποιηθούν τα πρωτόκολλα σε επίπεδο EU HealthyGateways και να αδράξουμε την παρουσιαζόμενη ευκαιρία, καθώς η NCL θα φέρει ακόμα 7 πλοία στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος