FOLLOW US: facebook twitter

Πλάνο για e-πλατφόρμα τουριστικής προβολής ετοιμάζει ο δήμος Πύργου

Ημερομηνία: 08-02-2021 | Συντάκτης:

Ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά και την τουριστική δραστηριότητα του Πύργου σχεδιάζει να δημιουργήσει η δημοτική αρχή, μέσα από υποβολή σχετικής πρότασης για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον άξονα της ψηφιακής σύγκλισης.

Η πρόσκληση του προγράμματος προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα αποτελέσει ολοκληρωμένη δράση και θα περιλαμβάνει ένα σύνολο τομέων τους οποίους ο δήμος πρόκειται να χρησιμοποιήσει για την εξυπηρέτηση των πολιτών στον τομέα των ευφυών συστημάτων και εφαρμογών αλλά και στους τομείς της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, του πολιτισμού, του τουρισμού και της ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος, η πλατφόρμα θα περιέχει εφαρμογές και συστήματα που θα χρησιμοποιούνται από τους πολίτες χωρίς χρέωση και θα τους διευκολύνουν σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, πολιτικής προστασίας, ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυση της ανάδειξης του τουρισμού και του πολιτισμού. Τέτοια παραδείγματα ψηφιακών εφαρμογών είναι οι ηλεκτρονικοί οδηγοί πόλης, εφαρμογή κράτησης θέσεων στο πάρκινγκ, εφαρμογή κράτησης θέσεων για επιχειρήσεις εστίασης, μενού επιχειρήσεων εστίασης, εφαρμογές socialgaming, εφαρμογές smartcity, σύστημα Οδηγού του Επισκέπτη, σύστημα προώθησης της συλλογικής χρήσης ιδιωτικών οχημάτων, κ.ά.

«Συστήνουμε Επιτροπή Διερεύνησης Τιμών για να τεκμηριωθεί ο προϋπολογισμός της πρότασης, η οποία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα SmartCities-Ευφυείς Εφαρμογές και στη συνέχεια να υποβάλουμε ολοκληρωμένη τη σχετική πρόταση», ανέφερε ο κ. Αργυρόπουλος. Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφίας από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου, καθώς καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Παναγόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος