FOLLOW US: facebook twitter

Πλακιωτάκης σε Τζαβάρα: «Αίρεται σύντομα η bubble κρουαζιέρα»

Ημερομηνία: 21-07-2021 | Συντάκτης:
plakiotakis-tzavaras
Απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη στον βουλευτή Ηλείας, Κ. Τζαβάρα: «Αίρεται σύντομα η bubble κρουαζιέρα».

Την ικανοποίησή του για τον επικείμενο τερματισμό της κρουαζιέρας τύπου bubble εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, καθώς ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γ.Πλακιωτάκης, τον ενημέρωσε εγγράφως, απαντώντας στη σχετική ερώτηση, ότι κάποιες εταιρείες κρουαζιέρας  που διοργανώνουν αυτές τις ελεγχόμενες εκδρομές, έχουν δηλώσει στο υπουργείο ότι σύντομα θα τις σταματήσουν και ότι το μέτρο υιοθετήθηκε, προκειμένου να προσαρμοστούν σταδιακά στην πλήρη απελευθέρωση των μετακινήσεων των επιβατών ανάλογα με την πορεία εξέλιξης της πανδημίας.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η επανεκκίνηση του κλάδου της κρουαζιέρας, μετά τις καταστροφικές συνέπειες λόγω της πανδημίας, μόλις έχει ξεκινήσει και οι εταιρείες του κλάδου ακολουθούν πιστά τις οδηγίες για την πρόληψη του κορονοϊού τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.

Όσον αφορά το Κατάκολο, ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε στον Κώστα  Τζαβάρα ότι αποτελεί transit port, δηλαδή λιμένα ο οποίος αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό στο δρομολόγιο του πλοίου, στον οποίο οι επιβάτες θα αποβιβαστούν για εκδρομή, κατά συνέπεια εφαρμόζει την υπ’ αριθ. Δ1β/ΓΠ οικ. 32418/25-05-2021 Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας για τις Οδηγίες ετοιμότητας και διαχείρισης κρουσμάτων covid-19 σε κρουαζιερόπλοια.

Ο Ηλείος βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του και υπογράμμισε την ανάγκη να αρθεί κάθε περιορισμός στις μετακινήσεις των επιβατών το συντομότερο δυνατόν και να μη συντηρούνται άλλο πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού που διχάζουν τον εμπορικό κόσμο και επηρεάζουν αρνητικά την τοπική οικονομία.

«Ο τερματισμός της κρουαζιέρας τύπου Bubble το συντομότερο δυνατόν αποτελεί αναγκαιότητα, για να διαχυθούν με δίκαιο τρόπο στην τοπική οικονομία τα οφέλη που θα προκύψουν από την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. Είναι αναγκαίο να στηριχτούν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ηλείας και να μην υφίστανται κανενός είδους εμπάργκο με πρόσχημα την πανδημία», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος