FOLLOW US: facebook twitter

Πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, τέλος στα πέναλτι για διακοπή σύμβασης

Ημερομηνία: 01-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Αποφασισμένη να εφαρμόσει τις προτάσεις της για επιβολή ανώτατων ορίων αύξησης στα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος και κατάργηση των πάγιων χρεώσεων από τους παρόχους εμφανίζεται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η ΡΑΕ προσανατολίζεται να προχωρήσει στην εφαρμογή δύο τουλάχιστον από τις προτάσεις που είχε θέσει στη διαβούλευση, οι οποίες προβλέπουν τη θέσπιση ορίου διακύμανσης στα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος και την κατάργηση της ρήτρας πρόωρης αποχώρησης στις συμβάσεις με κυμαινόμενα τιμολόγια.

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ προδιέγραψε ένα δύσκολο χειμώνα για τους καταναλωτές, επισημαίνοντας ότι οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι οι υψηλές τιμές θα διατηρηθούν μέχρι τον Μάρτιο -από την αρχή του έτους η αύξηση της χονδρικής τιμής στην Ελλάδα ξεπερνά το 200%.

Σημειώνεται ότι ήδη από τα τέλη καλοκαιριού η εκτίναξη της τιμής χονδρικής έχει αρχίσει να περνάει στους λογαριασμούς όσων καταναλωτών έχουν επιλέξει προϊόντα κυμαινόμενης χρέωσης, τα οποία περιλαμβάνουν ρήτρες προσαρμογής με βάση τη διακύμανση της τιμής χονδρικής (όταν η τιμή ξεπεράσει ένα προκαθορισμένο όριο, ενεργοποιείται η ρήτρα και αρχίζει να αυξάνεται η χρέωση του ρεύματος).

Σχετικά με τις ρήτρες – πέναλτι για την πρόωρη διακοπή σύμβασης κυμαινόμενου τιμολογίου από έναν καταναλωτή που θέλει να αλλάξει πάροχο, οι οποίες δυσκολεύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό, η ΡΑΕ έχει προτείνει να καταργηθούν, είτε για λόγους αλλαγής προμηθευτή, είτε για λόγους τερματισμού της σύμβασης και αποσύνδεσης του μετρητή, με μοναδική εξαίρεση την περίπτωση της καταγγελίας από τον πελάτη μιας σύμβασης σταθερής τιμής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος