FOLLOW US: facebook twitter

Παναγιώτης Κουτσούμπας: Ο ροκ κιθαρίστας από τη Γαστούνη που κατέκτησε τη Ρωσία

Ημερομηνία: 30-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

koutsoubas-ki8aristasΓενάρης 2013… Στο inbox του προσωπικού μου προφίλ στο Facebook, λαμβάνω ένα μήνυμα και ένα Link στο Youtube. Είναι ο νεαρός ροκάς από τη Γαστούνη, Παναγιώτης Κουτσούμπας που αυθόρμητα μου λέει “Γιάννη πατριώτη βοήθησέ με, πες καμιά καλή κουβέντα για τον πατριώτη σου…”. Είναι ένας από τους φεισμπουκικούς μου φίλους, που μου πλασάρει ένα από τα τραγούδια του το “Now we are one”… Βάζω το link να παίξει στο γραφείο για να συνεκτιμήσουμε με μουσικόφιλους συναδέλφους μου, αυτό που εγώ άκουσα και ενθουσιάστηκα. Λίγες ημέρες μετά “ανεβαίνει” στο ilialive.gr η παρουσίαση και ξεκινά η “βοήθεια” του Παναγιώτη. Ένα χρόνο αργότερα, ο Παναγιώτης ακολουθεί την γυναίκα της καρδιάς του στη Μόσχα.

koutsoubas-ki8aristas4

Σίγουρα το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, από την κωμόπολη της Γαστούνης στην πρωτεύουσα της Ρωσικής ομοσπονδίας… Με όπλα του την αγάπη για αυτό που κάνει και την κιθάρα του, βρίσκει μια μπάντα και γίνεται μέλος της… Ο Παναγιώτης γρήγορα μέσα στο 2014, μου στέλνει να ακούσω και το 1000 Ways… Μια ροκιά με καλές προϋποθέσεις που πωρώνει…

koutsoubas-ki8aristas5

Ο Παναγιώτης έχει μπει στον καλό το δρόμο. Κάνει διασυνδέσεις στη Μόσχα και παίζει στη μπάντα IYUL band. Μέσα από διαγωνισμούς με την μπάντα γίνεται γνωστός και διαρκώς ανεβαίνει… Εμείς συνεχίζουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις μέσω Facebook μιας και όταν κατεβαίνει Ελλάδα δεν προλαβαίνουμε να συναντηθούμε… Του έχω υποσχεθεί όμως μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως όταν φτάσει ψηλά και ξεκινήσει τις μεγάλες περιοδείες θα με πάρει μαζί του φωτογράφο στην τουρνέ…

Φτάνουμε στο 2016. Ο Παναγιώτης παίζει στη SAЯRA Band και μέσω διαγωνισμών για την καλύτερη μπάντα και για το καλύτερο μικτό στιλ μουσικής συνεχίζει να ανεβαίνει και να φτάσει στους τελικούς… Το βράδυ του Σαββάτου, ακούσαμε και τα καλά νέα. Η μπάντα έχει κατακτήσει την κορυφή… και ο Παναγιώτης, ανακηρύσσεται ο καλύτερος ροκ κιθαρίστας του διαγωνισμού… κατακτώντας τη Ρωσία.

koutsoubas-ki8aristas3

Όμως τα καλύτερα έρχονται. Το έπαθλο είναι η εμφάνισή τους σε φεστιβάλ στις 20-22 Μαΐου.

Ο Παναγιώτης Κουτσούμπας σε επικοινωνία που είχαμε λίγη ώρα μετά τη μεγάλη νίκη μας είπε τα εξής: “Ευχαριστώ πάρα πολύ τα μέλη του συγκροτήματος που δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους και τον κόσμο τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα για τη στήριξη. Στον τελικό του διαγωνισμού Sokofest με έξι μπάντες και μεγάλο ανταγωνισμό. Με το που μπήκαμε στο χώρο ήρθαν όλοι να μας γνωρίσουν από κοντά. Είμαι περήφανος που ακούστηκε η Ελλάδα. Ξεκινήσαμε για να αποκτήσουμε εμπειρίες αλλά πήγε ανέλπιστα καλά. Όλοι κατακτήσαμε διακρίσεις. Πέρα από αυτή του καλύτερου ροκ κιθαρίστα για μένα, ήρθαν και άλλες για την καλύτερη φωνή, καλύτερο μπασίστα, τύμπανα, ακορντεόν και του δεύτερου κιθαρίστα” μας είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης.

koutsoubas-ki8aristas2

Γεννήθηκε το 1981 στην Γαστούνη. Τριανταπέντε ετών σήμερα, είναι ένα από τα μουσικά ταλέντα της Ηλείας, με σημαντικές συνεργασίες έως τώρα και πολλά live. Αυτοδίδαχτος κιθαρίστας τελείωσε το λύκειο και ξεκίνησε τη μουσική του πορεία στην Αμαλιάδα από τους «Φοίνιξ». Εμφανίστηκε για καιρό στο «Καθ’ οδόν» στον Πύργο και σε διάφορα φεστιβάλ, ενώ αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες από το 2002 έως το 2004 σαν κιθαρίστας στο «Σταυρό του Νότου» και την «Αρχιτεκτονική» στην Αθήνα, όπως επίσης με εμφανίσεις του στο rock club «Βάτραχοι» και στο Jazz Club «Half Note». Μετά από περιπλανήσεις σε Ηλεία, Κρήτη και Αθήνα κάποια στιγμή τα παράτησε όλα και έφυγε για την Ρωσία, ζει στην Μόσχα, σε μια πόλη που είναι όσο όλη η Ελλάδα και είναι παντρεμένος με την Svetlana Boreyko.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος