FOLLOW US: facebook twitter

Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λαμβάνουν οι πολίτες που κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Ημερομηνία: 30-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Πιστοποιητικό εμβολιασμού σχεδιάζει η κυβέρνηση να δίνει στους πολίτες οι οποίοι θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Στο ζήτημα αναφέρθηκαν ήδη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ την ίδια ώρα σοβαρά είναι τα ερωτήματα που τίθενται για τα προσωπικά δεδομένα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Θα υπάρχει σίγουρα απόδειξη εμβολιασμού, αλλά το θέμα πρέπει πρώτα να συζητηθεί σε επίπεδο Ένωσης, γιατί εμπλέκονται οι ευρωπαϊκές αρχές και το GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ)».

Παράλληλα, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα χορηγείται στους πολίτες που θα εμβολιάζονται.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, όσοι θα λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπορούν να λαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να το αξιοποιούν για προσωπική χρήση και θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου (πότε εμβολιάστηκε κλπ.).

Όπως αποκαλύπτει το Open, παρουσιάζοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού που έλαβε υγειονομικός, τη βεβαίωση θα λαμβάνουν όλοι οι πολίτες που κάνουν το εμβόλιο.

Στο έγγραφο υπάρχει το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του αλλά και η ημερομηνίας της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος