FOLLOW US: facebook twitter

Πιστοποιήθηκαν με ISO πέντε Μονάδες του Νοσοκομείου Πύργου

Ημερομηνία: 21-10-2022 | Συντάκτης:

Σημαντική διάκριση που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας των ασθενών

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Ανάμεσα σε καθημερινές δυσκολίες και προβλήματα λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πύργου κατάφεραν παρά τις αντιξοότητες να διακριθούν, λαμβάνοντας πιστοποιητικά ποιότητας ISO σε βασικές Μονάδες τους, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και διασφαλίζοντας παράλληλα υψηλές σταθερές φροντίδας.

Μια διαδικασία κοπιαστική που διήρκησε κοντά τρία χρόνια και μέσα από την οποία – παρά την υποστελέχωση και τις δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας- αποτυπώθηκε η τεκμηριωμένη γνώση, η εμπειρία και ο καθημερινός μόχθος των εργαζομένων στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Περιτοναϊκής κάθαρσης, Εμφραγμάτων, Εντατικής Θεραπείας και Μαγειρείων- Κουζίνας. Η απόκτηση πιστοποίησης αποτελεί «σφραγίδα εμπιστοσύνης» για τους ασθενείς ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την υιοθέτηση προδιαγραφών ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές.

Επειδή λοιπόν το ΓΝ Ηλείας δεν είναι μόνο προβλήματα και δυσκολίες, η «Πρωινή» παρουσιάζει σήμερα, μέσα από τις δηλώσεις των προϊσταμένων των Μονάδων αυτών που έφεραν εις πέρας με επιτυχία το σημαντικό αυτό εγχείρημα, αλλά και του νέου Διοικητή του ΓΝ Ηλείας Σπύρου Πολίτη, όλα όσα σημαίνει η πιστοποίηση διαχείρισης ποιότητας με το Πρότυπο ISO 9001/2015.

“Είμαστε περήφανοι”

Περήφανοι πρέπει να αισθάνονται όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την πιστοποίηση των Μονάδων του Νοσοκομείου Πύργου, επισήμανε ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης, τονίζοντας πως η απόκτηση της ήταν μια κοπιαστική αλλά πολύ σημαντική διαδικασία και μάλιστα είναι από τα λίγα Νοσοκομεία της χώρας που έχουν καλύψει τις διαδικασίες λειτουργίας τους με ISO.

Όπως είπε, καθοριστική ήταν η συμβολή στο σχεδιασμό της Διοικητικής Διευθύντριας Μαρίας Μάλλιου, του Μιχάλη Κωστόπουλου της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Επόπτριας Υγείας Αθηνάς Παναγοπούλου αλλά και των Προϊσταμένων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και Περιτοναϊκής Κάθαρσης Δώρας Ντοά, της ΜΕΘ Ματίνας Σταμάτη, της Μονάδας Εμφραγμάτων Ανδριανής Βασιλοπούλου και της Κουζίνας- Εστιατορίου Ζαχαρία Ψαλτόπουλου και Σπύρου Γούσκου. «Ερχόμενος στο Νοσοκομείο Πύργου, η πρώτη ενέργεια που είδα ήταν η έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησής καίριων τμημάτων της νοσηλευτικής μονάδας. Βέβαια, και άλλα τμήματα του Νοσοκομείου εφαρμόζουν τις ίδιες διαδικασίες και προετοιμάζονται ήδη να πιστοποιηθούν ακολουθώντας πιστά τους κανόνες που απαιτούνται. Στόχος μας λοιπόν είναι το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε στη μελέτη και την πιστοποίηση με ISO όλων των τμημάτων”.

Ο κ. Πολίτης, πρόσθεσε ότι η πιστοποίηση σημαίνει πολλά σημαντικά. “Από τη στιγμή που ένας ασθενής έρχεται στο Νοσοκομείο καταγράφονται όλες οι ενέργειες και τηρούνται όλοι οι ορθοί κανόνες με πίστη και υπογραφή. Τίποτα δε γίνεται τυχαία”.

Σταματία Σταμάτη προϊσταμένη και Αντώνης Αντωνακούδης υπ. Ιατρός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας

“Η ΜΕΘ λειτουργεί από το 2007, σύσσωμη η ομάδα Ιατρών και Νοσηλευτών προσπαθούμε πάντα, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας  στους Ηλείους πολίτες, αλλά και σε ασθενείς άλλων νομών της χώρας μας,  που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ. Η επιβεβαίωση και απόδειξη της υψηλής ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας  είναι η Πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας με Πρότυπο 9001:2015 που αποκτήσαμε και προσφέρουμε, στον τόπο όπου ζούμε και εργαζόμαστε”.

Ανδριανή Βαιλοπούλου, προϊσταμένη και Αννα Ζήκα Συντ, Δ/ντρια Μονάδας Εμφραγμάτων

“Η πιστοποίηση ISO ήρθε ως επιστέγασμα για να επιβεβαιώσει την μεθοδικότητα, την αποτελεσματικότητα, το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και το υψηλό επίπεδο γνώσεων και επιστημονικής επάρκειας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Εμφραγμάτων. Προσπαθούμε με προσωπικό κόστος πολλές φορές όλοι να διατηρούμε και να εξελίσσουμε αυτό που πρεσβεύει η Μονάδα Εμφραγμάτων από την πρώτη μέρα λειτουργίας της με σεβασμό προς τον ασθενή, με ολοκληρωμένη νοσηλευτική φροντίδα, υψηλό επιστημονικό επίπεδο, αμεσότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Η αδιάκοπη και συνεχής προσπάθεια για βελτίωση είναι και θα παραμείνει  ο στόχος μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν και συνέβαλαν σ΄ αυτή μας την προσπάθεια!

Συγχαρητήρια σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου μας που απέκτησαν την Πιστοποίηση ISO. Μπράβο σε όλους μας!”.

Δώρα Ντοά, προϊσταμένη και Χρύσα Πετροπούλου Συντονίστρια Δ/ντρια ΜΤΝ & Περιτοναϊκής Κάθαρσης

“Αντικειμενικός Σκοπός Ποιότητας είναι η οργάνωση της λειτουργίας των  Νεφρολογικών Μονάδων σύμφωνα με τα εργαλεία της σύγχρονης Διαχείρισης Ποιότητας η οποία εξασφαλίζει την ορθή πρακτική μέσα από την πλήρωση προϋποθέσεων αυτοελέγχου.

Η καταγραφή των διαδικασιών που οδηγεί αναπόφευκτα στην  κατοχύρωση της τεχνογνωσίας του προσωπικού και η εφαρμογή εξασφαλίζουν τόσο την συστηματοποίηση  και την  επαναληψιμότητα όσο και τον έλεγχο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι αστοχίες και να αυξάνεται η ικανοποίηση των ληπτών των υπηρεσιών υγείας. Το Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Πύργου δεσμεύτηκε να αναπτύξει και να εφαρμόσει ένα σύστημα Ποιότητας στις δύο Μονάδες ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΟΝΑΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ  το οποίο συνάδει απόλυτα με τις ανάγκες και την φιλοσοφία του. Η δέσμευση και η συμμετοχή του προσωπικού των Μονάδων  και η εφαρμογή της κατάλληλης τεχνογνωσίας  υπήρξαν οι προϋποθέσεις που βοήθησαν στην αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών και διασφάλισαν την Πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας των Νεφρολογικών Μονάδων”. 

Σπύρος Γκούσκος, αν. Υπεύθυνος τμήματος Σίτισης

“Με τις συντονισμένες προσπάθειες του προσωπικού του τμήματος Σίτισης του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις της Διοίκησης, ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο έλεγχος, και πήραμε την πιστοποίηση Διασφάλισης Υγιεινής και Ποιότητας (ISO) για το Τμήμα μας. Αποτέλεσμα αυτού είναι η διασφάλιση της ποιότητας και της υγιεινής στο νοσηλευόμενο προς το νοσηλευόμενο προϊόν”.


Σχόλιο για "Πιστοποιήθηκαν με ISO πέντε Μονάδες του Νοσοκομείου Πύργου"

  1. Ο/Η Λυμουρα Βασιλικη λέει:

    Μπράβο πάντα άξιοι αγαπημένοι χρήσιμοι για όλους και τις οικογένειές σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος