FOLLOW US: facebook twitter

Πιο λειτουργική και όμορφη η «καρδιά» της πόλης!

Ημερομηνία: 28-01-2022 | Συντάκτης:

Ξεκίνησαν τα έργα αναμόρφωσης της οδού Κολοκοτρώνη και των παράπλευρων δρόμων στον Πύργο


Δουλειά έπιασαν τα μηχανήματα από χθες το πρωί στο ιστορικό κέντρο του Πύργου με την έναρξη των έργων αναμόρφωσης της οδού Κολοκοτρώνη και των παράπλευρών δρόμων. Ένα φιλόδοξο έργο της δημοτικής αρχής, που στοχεύει στην πλήρη αλλαγή της εικόνας στην περιοχή, καθιστώντας την πόλη πιο λειτουργική και ελκυστική.

Παράλληλα, επί της οδού Ερμού ανακατασκευάζονται και δημιουργούνται νέες ράμπες ΑΜΕΑ για την καλύτερη και ασφαλέστερη προσβασιμότητα, ενώ το ίδιο έργο θα επεκταθεί και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες.

-Το έργο, προϋπολογισμού 360.000 ευρώ, αφορά τη διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, της οδού Κολοκοτρώνη και των παράπλευρων οδών αυτής: Σισίνη-Κρεστενίτη-Αγ. Νικολάου-Λετρίνων-Πετραλιά-Αγ. Χαραλάμπους, καθώς και την συντήρηση του υφιστάμενου πεζοδρομίου επί της οδού Διάκου. Η ολοκλήρωση του έργου που αναμένεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα σε εννέα μήνες, θα συμβάλλει στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου, καθώς το σύμπλεγμα των παραπάνω οδών αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της κεντρικής πλατείας της πόλης και του Αρχαιολογικού Μουσείου. Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των έργων θα γίνονται τμηματικά, ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.«Στην καρδιά της πόλης»

Η αρχή έγινε επί της οδού Πετραλιά και στο σημείο βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο, όπου συναντήθηκαν με τον ανάδοχο του έργου κ. Διλάρη από την τεχνική εταιρεία «Διάσταση». Μαζί τους, ο αρχιτέκτονας του Δήμου και μελετητής του έργου Άρης Φιλιππόπουλος και η επιβλέπουσα μηχανικός του Δήμου Έλενα Περιστεροπούλου.

«Βρισκόμαστε στην «καρδιά» της πόλης όπου τα έργα, τα οποία μελετήθηκαν και για τα οποία εξασφαλίστηκαν οι οικονομικοί πόροι επί της θητείας μας, έχουν το χαρακτήρα αναβάθμισης της αισθητικής μέσω μετατροπής των οδών σε ήπιας κυκλοφορίας. Θέλουμε να κάνουμε μια πόλη πιο όμορφη και πιο λειτουργική. Να αναδείξουμε την ιστορία της που έχει σκεπαστεί από τη σκόνη της λήθης» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου, τονίζοντας πως η εργολαβία πληροί όλες τις προϋποθέσεις να γίνει γρήγορα και σωστά, με τη λιγότερη ταλαιπωρία για τον κόσμο.

-Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο μεγάλο έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας που εκτελείται αυτή την περίοδο χάρη στην έντονη προσπάθεια όλων των υπηρεσιών που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ωρίμανση των μελετών και στην αποκατάσταση κάποιων αδυναμιών. Τόνισε δε, ότι η όποια καθυστέρηση παρατηρείται προσωρινά, είναι εξ’ αιτίας της καθυστέρησης καταβολής των χρηματικών πόρων του ΕΣΠΑ από την κεντρική πολιτεία. Ένα πρόβλημα όπου αποκαθίσταται καθώς ήδη έχουν καταβληθεί τα πρώτα χρηματικά ποσά και αναμένονται και άλλα. «Στόχος μας, αφού ολοκληρώσουμε το συγκεκριμένο έργο είναι να εντάξουμε χρηματοδοτικά και γειτονικές περιοχές» κατέληξε.Αλλάζει η εικόνα του ιστορικού κέντρου

Τόσο ο δήμαρχος Πύργου όσο και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος ευχαρίστησαν τα στελέχη και τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας για τα έργα που ήδη υλοποιούνται αλλά και όσα θα ξεκινήσουν σύντομα.

«Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για να γίνει η πόλη μας πιο όμορφη, λειτουργική και ελκυστική» δήλωσε ο κ. Αργυρόπουλος. Επιπλέον ενημέρωσε ότι ο δήμος βρίσκεται στην τελική φάση του διαγωνισμού για την ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της ανάπλασης των οδών Καραϊσκάκη, Ολυμπίων και Λιούρδη.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο φάσμα έργων που σε συνδυασμό με το έργο που υλοποιείται ήδη στην κεντρική πλατεία και τα έργα που ολοκληρώθηκαν στην πλατεία Ανδριάρα και τους παράπλευρους δρόμους, αλλάζουν συνολικά την εικόνα της πόλης μας» συμπλήρωσε ο κ. Αργυρόπουλος.Νέες ράμπες στην οδό Ερμού

Παράλληλα, αυτή την περίοδο εκτελείται ένα ακόμη, μικρότερης εμβέλειας αλλά μεγάλης σημασίας, έργο επί της οδού Ερμού. Ανακατασκευάζονται οι παλιές και δημιουργούνται νέες ράμπες ΑΜΕΑ για την καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στα πεζοδρόμια από τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι κεντρικοί δρόμοι.
Στο σημείο βρέθηκε ο κ. Αντωνακόπουλος, με τον κ. Αργυρόπουλο και τον γραμματέα του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων ν. Ηλείας Γιώργο Παπανικολόπουλο. Με τον δήμαρχο Πύργου να δηλώνει: «Είναι ένα έργο μεγάλης συμβολικής σημασίας. Και σ’ αυτόν τον τομέα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα διότι ως κοινωνία είμαστε λίγο πίσω και έχουμε πολλές υποχρεώσεις ακάλυπτες προς τους συμπολίτες μας μεΑ διαχρονικά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός ΠύργοςΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΑ