FOLLOW US: facebook twitter

Πινγκ-Πονγκ/Ατομικό Πρωτάθλημα Δ. Ελλάδας: Τρίτος ο Παϊτάρογλου του Αρίωνα Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 21-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Σε Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση αναδείχτηκαν σε έξι περιοχές της χώρας οι νικητές της α’ φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών στην περίοδο 2021-2022. Οι αγώνες είχαν και χαρακτήρα προκριματικών για την τελική φάση του κορυφαίου θεσμού, όμως το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι έγιναν πρώτη φορά με τη νέα φόρμα που εφάρμοσε η ΕΦΟΕπΑ και αποτέλεσαν το νέο κίνητρο για τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Σε κάθε πόλη δόθηκε καλός αριθμός προκρινόμενων για τα τελικά του Φεβρουαρίου και κυρίως αναδεικνύονταν οι τοπικοί νικητές και υπήρχαν έπαθλα για τους τρεις πρώτους. Η πρώτη φάση είχε ομίλους, η δεύτερη νοκ άουτ και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για αρκετά παιχνίδια. Περίπου 150 άνδρες και γυναίκες πήραν μέρος συνολικά και δόθηκαν 43 και 22 προκρίσεις αντίστοιχα.

Στην αίθουσα της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, αγωνίστηκαν τη Κυριακή για το Περιφερειακό πρωτάθλημα οι αθλητές της περιφέρειας και τον τοπικό τίτλο κατέκτησε ο Γιάννης Κούτρας, που είναι μόλις στη δεύτερη χρονιά του στην κατηγορία των παίδων. Ο αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου, που ήταν και 1ο φαβορί, νίκησε στον τελικό με 3-1 σετ τον Αντώνη Σούλα από τον ΑΟ Ξυλοκάστρου.

Στην 3η θέση έφτασαν ο Γιώργος Παϊτάρογλου από τον Αρίωνα Αμαλιάδας και ο Γιάννης-Παναγιώτης Κιοσελόγλου από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου. Ο τελευταίος, πρωταθλητής Ελλάδας 2021 σε όλα τα αγωνίσματα παμπαίδων, βρίσκεται και φέτος στην ίδια ηλικιακή κατηγορία.

Για τον αθλητή Γιώργο Παϊτάρογλου και τον σύλλογο του Αρίωνα Αμαλιάδας είναι μια μεγάλη επιτυχία η 3η θέση και η πρόκρισή του στη τελική φάση ανάμεσα στους 50 καλύτερους αθλητές της χώρας, είναι δε η πρώτη φορά που ο σύλλογος έχει προκρινόμενο αθλητή σε τελική φάση (δύο φορές έχουν προκριθεί αθλητές του σε τελική φάση των 32 στους παίδες). Ήταν μια πρόκριση που ήρθε με αρκετή δυσκολία, σε ένα δύσκολο όμιλο με αντίπαλο τον 1ο νικητή από τον οποίο έχασε με 3-1, αλλά στο καθοριστικό παιχνίδι με αντίπαλο το Γεωργίου του ΑΟ Ξυλοκάστρου για την πρόκριση στα νοκ άουτ έδειξε χαρακτήρα νικητή. Στο 5ο σετ με το σκορ 2-2 ήταν πίσω στο σκορ με 10-7, ισοφάρισε και κατόρθωσε να κερδίσει στο τέλος το σετ και τον αγώνα. Πάρα πολλά παιχνίδια ήταν αμφίρροπα σε αυτό το πρωτάθλημα, με χαρακτηριστικό τον αθλητή Γεωργίου να χάνει δύο παιχνίδια στο 3-2 με πολύ «κλειστό» σκορ στους πόντους από Κούτρα και Παϊτάρογλου και να μένει εκτός προκρίσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος