FOLLOW US: facebook twitter

«Πινγκ πονγκ» ευθυνών για τα ΚΔΑΠ

Ημερομηνία: 28-01-2020 | Συντάκτης:
Παίζουν… κρυφτούλι τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας για τους εργαζόμενους των δομών

Σε ένα ιδιότυπο «πινγκπονγκ» φαίνεται ότι έχουν επιδοθεί τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, αφού αποφεύγουν να απαντήσουν ευθέως για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να μονιμοποιήσει τις δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Τόσο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, όσο και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, δείχνουν ο ένας τον άλλον ως υπεύθυνο για τους εργαζόμενους, ενώ και οι δύο μαζί πετούν το… μπαλάκι στος δήμους για τη βιωσιμότητα των δομών.

«Εναπόκειται στον κάθε Δήμο να αποφασίσει τη σύσταση ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ σε μόνιμη βάση, κατόπιν σχετικής άδειας που χορηγείται από την οικεία Περιφέρεια. Επίσης, η εσωτερική διάρθρωση των υπηρεσιών κάθε Δήμου καθορίζεται με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του, ο οποίος ψηφίζεται και τροποποιείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ για τους εργαζόμενους σημειώνει πως αρμόδιο είναι τοΥπουργείο Εργασίας.

Με τη σειρά της η κα Μιχαηλίδου αποφεύγει να απαντήσει με σαφήνεια για το αν κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει τη μονιμοποίηση των ΚΔΑΠ, αναφέροντας απλώς ότι «στόχος του Υπουργείου μας είναι η στήριξη των ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ ΜΕΑ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκπλήρωση του σκοπού τους και η κάλυψη των αναγκών των ομάδων που εξυπηρετούν» και ότι η χρηματοδότηση των δομών γίνεται κυρίως μέσω του ΕΣΠΑ και κατά ένα μέρος από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε ό,τι αφορά το εργασιακό των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, μας τονίζει ότι… «εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών» επιστρέφοντας το «μπαλάκι» που  της πέταξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

O υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Ζαχάρως, Γ. Μπιτζούνης δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να προστατεύσει τα ΚΔΑΠ. «Το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας κάποια στιγμή πρέπει να λάβει τέλος», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος