FOLLOW US: facebook twitter

Πικρίες από τις «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ηλεία

Ημερομηνία: 19-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Υποψήφιος και ο Αλέξης Καστρινός-“Εκτός» Νίκος Καλάκος και Αριστέα Παπαδοπούλου

Ποικίλα σχόλια από στελέχη του κόμματος αλλά και πικρίες από τους «αποκλεισμένους» με τις «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμής στα ονόματα των υποψηφίων,  προκάλεσε  η  χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Ηλεία  για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, από την Πειραιώς. Η λίστα των 7 υποψηφίων έκλεισε με το όνομα του δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού που τελικά θα είναι υποψήφιος  όπως από την αρχή είχε ειπωθεί παρότι σε διάφορα δημοσιεύματα με ονόματα την προηγούμενη εβδομάδα δεν συμπεριλαμβανόταν στο ψηφοδέλτιο και «εκτός» μένει τελικά ο Νίκος Καλάκος που φαινόταν ως σίγουρος υποψήφιος. Μάλιστα ο ίδιος είχε ανακοινώσει και μέσω fb την υποψηφιότητά του, η οποία σήμερα το πρωί είχε αποσυρθεί και την θέση της πήρε μια δική του ανάρτηση στην οποία εκφράζει την πικρία του για την εξέλιξη αυτή.

Η δεύτερη «καραμπόλα»- έκπληξη, είναι η μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ηλεία, της εκπαιδευτικού και στελέχους της ΝΔ σε πολλά πόστα του κόμματος Αριστέας Παπαδοπούλου με καταγωγή από την Αμαλιάδα, που θεωρούνταν ως σίγουρη υποψήφια. Έως αυτην την στιγμή δεν γνωρίζουμε αν η μη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο ήταν δική της επιλογή ή έμεινε «εκτός» για κάποιους άλλους λόγους. Την θέση της στο ψηφοδέλτιο πήρε την τελευταία στιγμή  η δικηγόρος Ιωάννα- Μαρία Σταθοπούλου που ήταν και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Περιφέρεια. «Εκτός» ψηφοδελτίου είναι τελικά και ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής του οποίου το όνομα έπαιζε τον τελευταίο καιρό μέσα στις υποψηφιότητες.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ηλεία έτσι όπως έχει τελικώς διαμορφωθεί, είναι και αυτό ανανεωμένο όπως και σε όλη την Ελλάδα σε ότι αφορά τα πρόσωπα, καθώς οι 4 υποψήφιοι στους 7 είναι νέα πρόσωπα στην κεντρική πολιτική σκηνή.  Με έναν νυν βουλευτή, τον Κώστα Τζαβαρα, δύο πρώην βουλευτές του κόμματος, τον Γιώργο Κοντογιάννη και την Διονυσία Αυγερινοπούλου, δύο πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, τον νυν δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέα Νικολακόπουλο και δύο νέα πρόσωπα, γυναίκες. Η εκπαιδευτικός Ευγενία Νικολοπούλου και η δικηγόρος Ιωάννα- Μαρία Σταθοπούλου.

Έτσι, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ηλεία όπως ανακοινώθηκε έχει ως εξής:

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος