
Εικαστική δράση γκράφιτι από το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Πύργου με την συνδρομή μαθητών του 4ου ΓΕΛ Πύργου στην πλατεία «Μίκη Θεοδωράκη»
Εικαστική δράση γκράφιτι διοργάνωσε με επιτυχία το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Πύργου την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στην πλατεία «Μίκη Θεοδωράκη». Η ομάδα γκράφιτι φιλοτέχνησε τον τοίχο όπου βρίσκεται η αφίσα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, καθώς και τα καφάο της περιοχής αλλά και της κεντρικής πλατείας, τα οποία είχαν επιβαρυνθεί με συνθήματα. Η αφίσα του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε από το Δήμο Πύργου στο κτίριο αυτό όταν κατέρρευσε η παλιά διώροφη οικοδομή πριν από λίγο καιρό στην οποία ήταν αναρτημένη.

Στην προσπάθεια συμμετείχε ενεργά και η εθελοντική ομάδα του 4ου ΓΕΛ Πύργου, προσφέροντας νεανική ζωντάνια και πολύτιμη βοήθεια στην αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμμετοχή και το μεράκι των μαθητών, το Γραφείο Εθελοντισμού ετοιμάζει κάτι πολύ όμορφο, το οποίο θα τους ανακοινώσει επίσημα τις επόμενες ημέρες. Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του γκράφιτι αποτέλεσε η απάντηση που είχε δώσει ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του, όταν είχε ερωτηθεί πού θα ήθελε να βρισκόταν:

«Θα ήθελα να ήμουν στον Πύργο Ηλείας, όπου πήγαινα γυμνάσιο και κάθε βράδυ, μετά το φαγητό, παρουσίαζα στους γονείς μου τα τραγούδια που είχα γράψει. Κι αν ήταν και βαλς το χόρευαν κιόλας η μαμά και ο μπαμπάς».

Θερμές ευχαριστίες απευθύνει το Γραφείο Εθελοντισμού εκτός από το τιμ των μαθητών και στον κ Βασίλη Ζέκιο για τη γενναιόδωρη προσφορά του σε χρώματα, καθώς και σε έναν ακόμη επαγγελματία, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του και στήριξε ουσιαστικά τη δράση.

Τέλος όπως αναφέρουν “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλες και όλους όσοι βοήθησαν ή ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά την ομάδα μας. Η ανταπόκρισή σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες που ενώνουν τους πολίτες και ομορφαίνουν την πόλη.Συνεχίζουμε με δημιουργία, συμμετοχή και σεβασμό στον δημόσιο χώρο”.
