FOLLOW US: facebook twitter

Αγγελική Πετρόγιαννη: «Το σύνθημα «όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι» να μην είναι ευχή, αλλά να γίνει πραγματικότητα»

Ημερομηνία: 01-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
3η Δεκεμβρίου: Ημέρα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΑμεΑ

Πριν από 28 χρόνια, η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of PersonswithDisabilities). Η Ημέρα αυτή, δεν είναι μόνο μια γιορτή για τα ΑμεΑ. Είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε, να θυμηθούμε και να αναλογιστούμε όλοι μας τι έχει κάνει η κάθε κυβέρνηση, αλλά κι ο καθένας μας ξεχωριστά, για να αντιμετωπίζονται τα άτομα με αναπηρία ισότιμα, καθώς επίσης η ημέρα αυτή αποτελεί το έναυσμα για την  ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρίες για μια, χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία προς μια αειφόρο ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και να προωθήσουν μια κοινωνία για όλους, αρκεί να στρέψουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και στις ικανότητες των ατόμων αυτών, αλλά και να ανακαλύψουμε τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους, δημιουργώντας νέες προοπτικές για κοινωνική ενσωμάτωση και αποδοχή.

Το σχολείο μας, το ΕΕΕΕΚ Πύργου, στοχεύει στη δημιουργία ενεργών πολιτών με την ανάπτυξη και εξέλιξη των ικανοτήτων τους μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και βιωματικών εργαστηρίων που λειτουργούν στο χώρο του σχολείου, καθιστώντας τα παιδιά μας ικανά να εκπληρώσουν το ρόλο τους στην κοινωνία και να συμμετέχουν σε ισότιμη βάση. Εμείς, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι ιδανικές, διότι είναι γνωστό ότι στεγαζόμαστε σε λυόμενες αίθουσες που έχουν ήδη λόγω της παλαιότητας πολλές φθορές, αγωνιζόμαστε όλοι με ζήλο, αγάπη, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση και με την δέουσα επιστημονική κατάρτιση, ώστε οι μαθητές μας να φοιτούν σ’ ένα ευχάριστο και εποικοδομητικό περιβάλλον. Βασική επιδίωξη του σχολείου μας είναι η παροχή ευκαιριών στους μαθητές μας για την ανάπτυξη των ποικίλων δεξιοτήτων τους, με απώτερο στόχο την ύπαρξη ανεξάρτητων και ευτυχισμένων νέων. Δε σας κρύβω οτι είναι πολλές οι φορές εκείνες που ξαφνιαζόμαστε ευχάριστα με το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους. Η ευόδωση της προσπάθειας αυτής είναι απόρροια της στήριξης τόσο των γονέων των μαθητών μας όσο και όλων των ένθερμων υποστηρικτών του έργου μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Ουκ ολίγες φορές τα άτομα με Αναπηρία στιγματίστηκαν κατά το παρελθόν, αλλά ακόμα και σήμερα βιώνουν το φαινόμενο του «κοινωνικού αποκλεισμού». Τα φυσικά, οικονομικά και κοινωνικά εμπόδια στην καθημερινή ζωή είναι πολλά, αλλά η Αγάπη, η Αποδοχή και ο Σεβασμός αρκούν για την κατάργηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Ευχόμαστε ολόψυχα  να γίνει σύντομα η αφύπνιση της κοινωνίας μας και να επιφέρει ένα ευοίωνο μέλλον στα άτομα με Αναπηρία.

Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ ΠΎΡΓΟΥ

Πετρόγιαννη Αγγελική


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος