FOLLOW US: facebook twitter

Περιβαλλοντική μελέτη για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων του Πρίνου από την Energean

Ημερομηνία: 15-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

energean-oil

Παρουσιάστηκε την Πέμπτη στην Καβάλα

Την αναλυτική Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ) για την ανάπτυξη των υπεράκτιων εγκαταστάσεων του Πρίνου παρουσίασε την Πέμπτη στην Καβάλα η Energean Oil & Gas.

Στο επίκεντρο της ΜΠΚΕ βρίσκεται ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση των νέων εξεδρών “Lamda”, μέσω της οποίας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν επτά γεωτρήσεις για την ανάπτυξη του κοιτάσματος “Epsilon” στη διετία 2017-2018, και “Omikron”, η οποία σχεδιάζεται να τοποθετηθεί στον Βόρειο Πρίνο.

Την ΜΠΚΕ παρουσίασαν ο κ. Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της  Καβάλα Oil, θυγατρικής της Energean στην Καβάλα, ο κ. Βασίλης Τσέτογλου, διευθυντής του τομέα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean, ο κ. Κώστας Ιωαννίδης, Διευθυντής του εργοστασίου επεξεργασίας πετρελαίου “Σίγμα” στη Νέα Καρβάλη Καβάλας καθώς και ο κ. Κώστας Νικολόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας συμβούλων LDK, η οποία ειδικεύεται στην εκπόνηση περιβαλλοντικών μελετών.

Οι ομιλητές εστίασαν στα οφέλη που προκύπτουν για την τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία από την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Energean, στο άριστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που χαρακτηρίζει τον Πρίνο από την έναρξη της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου εδώ και 35 χρόνια καθώς και στη μεθοδολογία πρόληψης, ελαχιστοποίησης και διαχείρισης της οποιασδήποτε περιβαλλοντικής επίδρασης.

Η ΜΠΚΕ πρόκειται να κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς διαβούλευση ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.

Για τη σύνταξη της ΜΠΚΕ συνεργάστηκαν επίσης ο διεθνής οίκος ERN και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Καβάλας, ενώ στο πλαίσιο της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε διάλογος και απαντήθηκε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους της τοπικής κοινής γνώμης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος