FOLLOW US: facebook twitter

Περισσότερα ένσημα για παροχές υγείας

Ημερομηνία: 08-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Αλλάζει ο για τους ασφαλισμένους η προϋπόθεση για χορήγηση βιβλιαρίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το 2019, καθώς πλέον απαιτούνται 75 ημέρες ασφάλισης (αντί για 50 που χρειάζονταν το 2018).

Με βάση λοιπόν τη συγκεκριμένη ρύθμιση για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας για υγειονομική περίθαλψη στον άμεσα ασφαλισμένο και τα μέλη της οικογένειάς του απαιτείται η πραγματοποίηση τουλάχιστον 75 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος

Για τον μη μισθωτό απαιτείται να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 3 μήνες ασφάλισης κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν από την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου και να έχουν καταβληθεί οι απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώνεται από την 1η Μαρτίου εκάστου έτους έως την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου ημερολογιακού έτους με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Πάντως για τους μη μισθωτούς, αν υπάρχει οφειλή, η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώνεται ανά μήνα, εφόσον η οφειλή έχει εξοφληθεί ή ρυθμιστεί και τηρείται η εξόφληση των δόσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος