FOLLOW US: facebook twitter

Περιοριστικά μέτρα – τουλάχιστον – έως τον Μάιο

Ημερομηνία: 29-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Παράταση των περιοριστικών μέτρων τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Μαίου προβλέπει – έως αυτή την στιγμή – ο σχεδιασμός της κυβέρνησης με βάση τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις που κάνει η Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας.

Τα δεδομένα και τα μαθηματικά μοντέλα που «τρέχει» η Επιτροπή εξακολουθούν να δείχνουν, με βάση πάντοτε τα μηνύματα που εκπέμπονται από την κυβερνητική πλευρά, πως η Ελλάδα παραμένει στο σχετικά καλό σενάριο χωρίς εκθετική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Ωστόσο, από τις ίδιες πηγές διαμηνύεται πως αυτό δεν σημαίνει ότι η εικόνα δεν μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί και στο πλαίσιο αυτό είναι ήδη ειλημμένη η απόφαση για σημαντική παράταση, και ενδεχομένως και ενίσχυση, των περιορισμών στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και εάν δεν προκύψει δυσμενής ανατροπή των έως τώρα τάσεων, σαφής εικόνα και επιστημονικά δεδομένα για τα εάν, και ποια, μέτρα μπορούν να αρθούν θα υπάρχει αφού κλείσει ένα δίμηνο από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία – γεγονός, που δείχνει ως καθοριστική ημερομηνία την 11η Μαίου.

Οι γνωμοδοτήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής, άλλωστε, παραπέμπουν επίμονα σε διαρκή και αυξημένη επαγρύπνηση καθώς παρά την ελεγχόμενη εικόνα τα κρούσματα αυξάνονται σταθερά και μάλιστα χθες εμφάνισαν υψηλότερο ρυθμό ανόδου από τις προηγούμενες ημέρες.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και περαιτέρω ένταση των περιοριστικών μέτρων, είτε στοχευμένα, είτε και με συνολική και πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος