FOLLOW US: facebook twitter

Περιορισμοί και απαγορεύσεις σε Κοτύχι και Στροφυλιά – Τι προβλέπει η απόφαση του δασαρχείου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 06-08-2020 | Συντάκτης:

Εκδόθηκε χθες η αναλυτική απόφαση για τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που ισχύουν στην περιοχή της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου και του δάσους της Στροφυλιάς και της ευρύτερης περιοχής που έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο.

Όπως αναφέρει η απόφαση που υπογράφει ο δασάρχης Αμαλιάδας, Διονύσιος Θωμόπουλος, απαγορεύεται το κυνήγι στη θαλάσσια περιοχή και σε ακτίνα 300 μέτρα από την ακτή. Απαγορεύεται επίσης η είσοδος και η παραμονή μονόξυλων στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου και σε ζώνη πλάτους 200 μέτρων περιμετρικά αυτής. Τα μονόξυλα που θα εντοπιστούν στην παραπάνω απαγορευμένη περιοχή θα κατάσχονται επιτόπου και οι κάτοχοί τους θα μηνύονται. Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα μονόξυλα του αλιευτικού συνεταιρισμού Λεχαινών, τα οποία θα πρέπει να είναι αριθμημένα με σαφή διακριτικά και δηλωμένα στη δασική υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κείμενο της απόφασης προσδιορίζονται σημείο-σημείο τα ακριβή όρια του Εθνικού Πάρκου, το οποίο αρχίζει από τα Λουτρά Υρμίνης (Κουνουπελίου) και ακολουθεί τα όρια των δασαρχείων Αμαλιάδας και Πάτρας στις θέσεις Σαμαρέικα και Ψηλό Καταράχι μέχρι τη διασταύρωση της οδού από Μανωλάδα προς Κουνουπέλι.

Βέβαια, αυτό που έχει σημασία είναι να τηρηθεί απαρέγκλιτα η νομοθεσία, διότι στα μέσα του περασμένου Ιουλίου εκτυλίχθηκε περιστατικό με τραυματισμό του στελέχους της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, Κυριάκου Γαλάνη, ο οποίος δε΄χθηκε επίθεση επειδή κατέγραφε παράνομη δραστηριότητα (τρακτέρ με καταστροφέα) πάνω στην παραλία.

Το συμβάν συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, όπου και εκδόθηκε ψήφισμα καταδίκης του συμβάντος.

«Είναι ένα Εθνικό Πάρκο, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί βιτρίνα όλης της χώρας. Οι τραμπουκισμοί και οι βανδαλισμοί δεν είναι, πλέον, ευθύνη ορισμένων αφελών ντόπιων. Είναι πολιτική επιλογή. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει να δείξουν με ποια μεριά συντάσσονται», ανέφεραν σε ανακοίνωσή του ο περ/κός σύμβουλος και επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, και ο Κυριάκος Γαλάνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος