FOLLOW US: facebook twitter

Περιοδεία Τσίπρα στη Ρόδο με «καρφιά» από Ν.Δ.

Ημερομηνία: 05-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Για σχόλια τύπου «copy paste» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις επικρίσεις της Ν.Δ. για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο. «Ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά που η ΝΔ θα επιδιώξει να σχολιάσει τις συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με φορείς της αγοράς, θα επιλέξει κάποιον διαφορετικό συνδυασμό στο πληκτρολόγιο πέρα από το copy paste», αναφέρει η Κουμουνδούρου και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους μικρομεσαίους:

«Σε διαφορετική περίπτωση, θα αποδειχτεί αυτό που λέμε εδώ και καιρό: ότι δεν έχει τίποτα να πει στους μικρομεσαίους που έχει οδηγήσει στην απόγνωση με την πολιτική της. Ειδικά για τον τουρισμό, το μόνο που βλέπουν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι σπατάλη εκατομμυρίων για τους ημέτερους του κ. Μητσοτάκη, αλλά ανύπαρκτη ενίσχυση για τους ίδιους».

Ν.Δ.: «Ίδιος κι απαράλλακτος Τσίπρας»

Με κριτική για τους φόρους που επιβλήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει νωρίτερα στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε νωρίτερα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου με καταστηματάρχες τους οποίους επιβάρυνε στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του με 18 νέους φόρους. Συγκεκριμένα κατήργησε το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ για τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, αυξάνοντας παράλληλα τους συντελεστές σε όλα τα είδη από 23% σε 24% και μετατάσσοντας πολλά είδη ευρείας κατανάλωσης από το 13% στο 24%. Παράλληλα αύξησε τον φόρο εισοδήματος σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον φόρο στα μερίσματα, τριπλασίασε την εισφορά αλληλεγγύης για την πιο χαμηλή κλίμακα (12.000-20.000) και την υπερτετραπλασίασε από εκεί και πάνω, διπλασίασε την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, μείωσε φοροαπαλλαγές, αύξησε εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές, επέβαλε φόρο στην σταθερή τηλεφωνία, το internet, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα tablets που αποτελούν βασικά εργαλεία για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση».

Αλ. Τσίπρας: «Κίνδυνος για την οικονομία να περιέλθει σε φαύλο κύκλο»

Κατά την περιοδεία του στο νησί της Ρόδου, την πρώτη εκτός Αθηνών μετά την πανδημία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συναντήσεις με επιχειρηματίες των οποίων τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, εν αναμονή της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Συνομίλησε με τους επιχειρηματίες και εργαζόμενους για τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν, καθώς οι περισσότεροι έχουν να εργαστούν από τον περασμένο Οκτώβριο και οι υποχρεώσεις αυξάνονται συνεχώς.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του σωματείου καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος του Χάρβαρντ για να καταλάβεις ότι τώρα πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν», ενώ εξέφρασε τον φόβο πως «υπάρχει κίνδυνος να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν κι αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια».

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 40% οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις. Τόνισε δε ότι είναι ανάγκη οι επιχειρήσεις να μπορούν να προσφύγουν σε φθηνό δανεισμό με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Για τον λόγο αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το θεσμικό εργαλείο της αναπτυξιακής τράπεζας για να χορηγήσει μικρά δάνεια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, για μια ακόμη φορά, υπογράμμισε την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και να μειωθεί η φορολογία για την προκαταβολή φόρου, ενώ κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι παρουσιάζει αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο των επαφών του στο νησί, ο κ. Τσίπρας είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Στις επτά το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί στο δημαρχείο της Ρόδου με δημάρχους των Δωδεκανήσων και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να συζητήσει μαζί τους τα ειδικότερα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στη Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα νησιά.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος