FOLLOW US: facebook twitter

Περιοδεία της WWF στην Ηλεία

Ημερομηνία: 19-05-2022 | Συντάκτης:

-Αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές και επίσκεψη στο Κτήμα Μερκούρη

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας έκαναν χθες στελέχη της WWF Hellas μαζί με στελέχη του παραρτήματος του Βελγίου, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσαν οι περσινές πυρκαγιές και να δρομολογήσουν ανάλογες παρεμβάσεις για την αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Η περιοδεία περιελάμβανε επίσκεψη στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και σε άλλες περιοχές ανεκτίμητου φυσικού πλούτου, που χρήζουν αντιπυρικής προστασίας, όπως το δρυοδάσος της Φολόης, η λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, το δάσος της Στροφυλιά, και ολοκληρώθηκε με επίσκεψη και ξενάγηση στο Κτήμα Μερκούρη από τον Χρήστο Κανελλακόπουλο.

Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της WWF Hellas, Κωνσταντίνος Λιαρίκος, δήλωσε στην Πρωινή ότι η οργάνωση έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση στην Ηλεία και δρομολογεί παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της προστασίας της φύσης και της αναγέννησης των καμένων εκτάσεων.

«Έχουμε βρεθεί εδώ και συνοδεύουμε τους συναδέλφους του Βελγίου που έχουν ενισχύσει το έργο μας στην Ελλάδα. Είμαστε σε αυτήν την περιοχή διότι το WWF δουλεύει σημειακά αλλά με σημαντικές παρεμβάσεις τις πυρκαγιές τα θέματα σε εθνικό πεδίο και εδώ στην Ηλεία, που είναι από τις πιο ευπαθείς περιοχές. Μετά τις τελευταίες καταστροφές, οι πρώτες παρεμβάσεις που κάναμε για την ενίσχυση εθελοντικών ομάδων προστασία ζώων που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές, ενισχύθηκαν από το γραφείο μας στο Βέλγιο και από άλλα γραφεία του διεθνούς μας δικτύου. Ξεκινήσαμε από την Πύλο, ανεβήκαμε να δούμε πυρόπληκτες περιοχές με φυσική αναγέννηση και θα χρειαστούν παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν και επισκεφτήκαμε το δάσος της Στροφυλιάς, τη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, τη Φολόη, και κάποια άλλα από τα πολύ ωραία μέρη που αξίζει να δει κάποιος στην Ηλεία», ανέφερε.

Ο Χρήστος Κανελλακόπουλος, αφού ξενάγησε τα μέλη της οργάνωσης στο Κτήμα Μερκούρη, παρέθεσε γεύμα εξαίροντας την προσφορά τους στην περιβαλλοντική προστασία.

«Η WWF είναι μια εθελοντική οργάνωση που πραγματικά προσφέρει παγκόσμια σημαντικό έργο.

Ήρθαν εδώ καθότι συνδέομαι με πολύχρονη φιλία με τον καθηγητή Γ. Βλάχο και με παλαιό συμφοιτητή μου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, επιτελικό στέλεχος της WWF Ελβετίας. Είναι μια μικρή φιλοξενία, μια μικρή ανταπόδοση και νομίζω ότι εκείνο που έχει σημασία είναι νέοι άνθρωποι να γνωρίσουν τη WWF, να προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε έργα που δουλεύει η WWF χωρίς ιδιοτέλεια και μόνο για την προστασία της φύσης και του φυσικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος