FOLLOW US: facebook twitter

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στα Νοσοκομεία Πύργου & Αμαλιάδας: Διαπίστωσε τραγικές ελλείψεις προσωπικού εν μέσω πανδημίας

Ημερομηνία: 09-09-2021 | Συντάκτης:

Περιοδεία στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, με αφορμή την οξυμένη κατάσταση που επικρατεί εν μέσω πανδημίας, αλλά και της εγκληματικής διαχρονικής ασκούμενης πολιτικής πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τη Λυδία Καραθανασοπούλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας, την Φωτεινή Τσώλου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και τον Χρήστο Γιάνναρο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δ. Ελλάδας και γραμματέα της Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ.

Εκτός λειτουργίας η νέα πτέρυγα λόγω έλλειψης προσωπικού

Το κλιμάκιο, υποδέχθηκε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σωκράτης Σωτηρόπουλος, η γγ του Σωματείου Χαρά Σωτηροπούλου και ο γιατρός Φώτης Παπαδόπουλος οι οποίοι και τους ξενάγησαν στην νέα πτέρυγα η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Όπως ενημερώθηκαν, πριν δύο χρόνια τοποθετήθηκαν υπερσύγχρονα ψηφιακά μηχανήματα, που οι εργαζόμενοι τα συντηρούν τακτικά, για να μη σκουριάσουν και χαλάσουν, ωστόσο, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, έχουν μείνει ανενεργά λόγω έλλειψης προσωπικού, αφού δεν γίνονται προσλήψεις, παρά τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα των Σωματείων των υγειονομικών.

Η συγκεκριμένη πτέρυγα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είχε εγκαινιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, με υπουργό τον Άδωνι Γεωργιάδη, ακολούθησαν άλλες δύο φιέστες εγκαινίων για να φθάσουμε σήμερα και ακόμα να μην έχει μπει σε λειτουργία!

Η νέα μονάδα θα λειτουργούσε σε πρώτη φάση ως εξωτερικά ιατρεία, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Για προδιαγεγραμμένο έγκλημα στον τομέα της Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Ν. Καραθανασόπουλος, ιδιαίτερα σήμερα που σε συνθήκες πανδημίας αντί να θωρακίσει τα νοσοκομεία, τα αποδυναμώνει παραπέρα, ενώ εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην περιοχή. Το ΚΚΕ θα στηρίξει τους αγώνες υγειονομικών, γιατρών και του λαού της περιοχής για να μην κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας που θα σημάνει επιπλέον επιβάρυνση έως και κατάρρευση του Νοσοκομείου Πύργου.

Το κλιμάκιο του Κόμματος είχε συνάντηση και με την υποδιοικήτρια του νοσοκομείου Ειρήνη Αγγελάκου που παραδέχθηκε τα προβλήματα στο νοσοκομείο, λόγω της έλλειψης προσωπικού, σημειώνοντας πως απαιτούνται άμεσα προσλήψεις.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία, πως το νοσοκομείο έχει τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας παθολόγος, δύο καρδιολόγοι που δούλευαν, βγήκαν στη σύνταξη και έχουν απομείνει 1 ορθοπεδικός, 1 χειρουργός, 1 παιδίατρος και 2 μικροβιολόγοι.

Υποστελεχωμένο και το  Νοσοοκομείο Πύργου

Την υποστελέχωση του νοσοκομείου με τραγικές ελλείψεις γιατρών σε διάφορες ειδικότητες, αλλά και παραιτήσεις 16 γιατρών το τελευταίο διάστημα, λόγω των συνθηκών εντατικοποίησης εν μέσω μάλιστα πανδημίας, διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφθηκε μετά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και το Νοσοκομείο Πύργου.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου με επικεφαλής την πρόεδρο Μαλβίνα Κερερέ και τον Γ.Γ του Σωματείου Παναγιώτη Μυλωνά.

Όπως ενημέρωσαν τον Ν. Καραθανασόπουλο, μόνο δύο μόνιμοι ιατροί υπάρχουν στην Παθολογική Κλινική και έτσι καλύπτονται τα κενά με μετακινήσεις, ενώ χαρακτήρισαν απάνθρωπες τις συνθήκες εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των τραγικών ελλείψεων, ανακοινώθηκε χθες  πως το Κέντρο Υγείας Κρεστένων δεν θα κάνει εφημερίες για τρεις μέρες ως αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει απαξιώσει και αποψιλώσει τις δημόσιες μονάδες Υγείας. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων οι αναστολές υγειονομικών έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσκολία στην απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου.

“Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε συνθήκες κατάρρευσης εν μέσω του 4ου κύματος πανδημίας, με ευθύνη της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τους εργαζόμενους. Όπως πρόσθεσε, αυτό γίνεται γιατί εκτός των σοβαρών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση και η καθολικότητα του εμβολιασμού ως αντεργατικό μέτρο για να υπάρξουν αναστολές στην εργασία των υγειονομικών, οι οποίοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, σημείωσε.

Διευκρίνισε πως αυτό το μέτρο είναι βαθύτατα αντεργατικό που ικανοποιεί τους σχεδιασμούς κυβέρνησης για να συγχωνευθούν μονάδες και κλινικές, αλλά και για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση τμημάτων του δημόσιου τομέα, μέσα από τις ΣΔΙΤ”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος