FOLLOW US: facebook twitter

Περιοδεία Απόστολου Κατσιφάρα σε Λεχαινά και Γαστούνη: «Είμαστε δίπλα στους πολίτες με έργα πνοής»

Ημερομηνία: 11-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Οι παρεμβάσεις που προώθησε και υλοποιεί η Περιφερειακή Αρχή σε Λεχαινά και Γαστούνη αλλά και ο σχεδιασμός για την επόμενη περίοδο κυριάρχησαν στις συζητήσεις που είχε ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος -συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους- επισκέφθηκε χθες τις δύο παραπάνω περιοχές.

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην άρση της επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο και στις παρεμβάσεις για τη συντήρηση που έχουν δρομολογηθεί σε συγκεκριμένα τμήματα της Πατρών – Πύργου, μεταξύ των οποίων στην Παλαιά Εθνική Οδό διαμέσου Αρετής – Λεχαινών – Ανδραβίδας – Καβασίλων – Γαστούνης.

Αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης και σε επιμέρους παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, όπως οι αστικές αναπλάσεις σε Λεχαινά και Βάρδα που αποσκοπούν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού χώρου των δύο περιοχών, επιτυγχάνοντας την εμπορική και τουριστική αξιοποίησή τους και την βελτίωση της εξωστρέφειάς τους

Αναφορά έγινε και στην ανάπλαση των αποθηκών του ΑΣΟ στα Λεχαινά που χρηματοδοτήθηκε από το  περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα με 2,1 εκατομμύρια ευρώ και έχει ως δικαιούχο το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

«Ακούμε τις τοπικές κοινωνίες και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους. Παρεμβαίνουμε σε όλους τους τομείς» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας και στο πλαίσιο αυτό έφερε ως παράδειγμα στο χώρο της Υγείας το Πολυδύναμο Κέντρο Λεχαινών που κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Ο κ. Κατσιφάρας μίλησε και για την κατασκευή του Γενικού Λυκείου Λεχαινών, με προϋπολογισμό 3,1 εκατ. ευρώ, έργο που εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, προβλέπεται η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Γαστούνης Δήμου Πηνειού, αλλά και βελτιωτικές παρεμβάσεις στα γήπεδα ποδοσφαίρου των τοπικών κοινοτήτων Κουρτεσίου και Μανωλάδας, στο γήπεδο της Βάρδας και συντήρησης γηπέδου τένις στα Λεχαινά, ενώ σε όλα τα γήπεδα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης θα τοποθετηθούν νέες εστίες ποδοσφαίρου, πλαστικά καθίσματα κερκίδων κ.α.

Έργα που συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος

Στο μεταξύ ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι σταθερός προσανατολισμός του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» είναι τα έργα που συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα στη Γαστούνη διασφαλίστηκε η λειτουργικότητα του Βιολογικού Καθαρισμού, καθώς η Περιφέρεια προχώρησε τις διαδικασίες για την προμήθεια του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε οι εγκαταστάσεις που έχουν υλοποιηθεί να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην επεξεργασία των λυμάτων.

Επίσης με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ξεκίνησε και η «Κατασκευή Αγωγού Μεταφοράς Ακαθάρτων στα τμήματα ασυνέχειας, διασταυρώσεις του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού (ΚΑΑ) Βαρθολομιού – Γαστούνης με το δίκτυο των αποστραγγιστικών – αποχετευτικών τάφρων και ελέγχου της υφιστάμενης κατάστασης του κατασκευασμένου ΚΑΑ». Με το συγκεκριμένο έργο αποκαθίστανται κακοτεχνίες και ασυνέχειες που έχουν εντοπισθεί στη σχετική μελέτη καθώς και βλάβες που έχουν εντοπισθεί στο αποχετευτικό δίκτυο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος