FOLLOW US: facebook twitter

Περιοδεία Φαρμάκη σε έργα αντιπλημμυρικά και οδοποιίας στην Ηλεία

Ημερομηνία: 16-09-2022 | Συντάκτης:

-Ενεργές εργολαβίες στην είσοδο του Πύργου, στον Αλφειό, στη Ζαχάρω και στον Βέργα επισκέφθηκε χθες ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Επίσκεψη σε περιοχές της Ηλείας που εκτελούνται έργα πραγματοποίησε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών, δίνοντας έμφαση σε περιοχές που, κατά το παρελθόν, έχουν δοκιμαστεί από πυρκαγιές ή ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αρχικά ο κ. Φαρμάκης, παρουσία και του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου,  ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών στην είσοδο του Πύργου, όπου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου έως και τον κόμβο της οδού Αγίου Γεωργίου.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε ενεργές εργολαβίες στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας, με έμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται για να θωρακιστούν οικισμοί, υποδομές και αγροτικές καλλιέργειες από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, βρέθηκε στον Αλφειό και συγκεκριμένα στη θέση Ράσσα, όπου συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύση Μπαλιούκο. Στην περιοχή  εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης αλλά  και αποτροπής βλαβών σε σημεία που θεωρήθηκαν επικίνδυνα μετά τις πυρκαγιές της περιόδου 2020-21. Αντίστοιχα, εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σε υφιστάμενα αντιπλημμυρικά εκτελούνται στα όρια με την Αρχαία Ολυμπία, για τις οποίες ενημερώθηκαν και οι Πρόεδροι των παραποτάμιων Τοπικών Κοινοτήτων.

«Στον Αλφειό εκτελούνται εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 10 εκατ. ευρώ αποτέλεσμα της μεγάλης και σθεναρής  διεκδίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά της περυσινές πυρκαγιές και την ανάγκη που δημιουργήθηκε για επείγουσες παρεμβάσεις, δεδομένου ότι στον Αλφειό καταλήγουν πολλοί χείμαρροι και ρέματα, ενώ παράλληλα διέρχεται ανάμεσα από τους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας. Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε όσο αυτό είναι εφικτό περιοχές που έχουν δοκιμαστεί από πυρκαγιές και θεωρούνται ευάλωτες»  ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Φαρμάκης, επισημαίνοντας ότι με ένα σύνολο εργολαβιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Π.Ε. Ηλείας, αντιπλημμυρικά και οδοποιίας, επιδιώκεται η αναβάθμιση των υποδομών για την ασφάλεια των πολιτών και την βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Ακολούθησαν επισκέψεις σε άλλα αντιπλημμυρικά έργα και συγκεκριμένα στον ποταμό Βέργα στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπου υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα, Αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη. Επίσης, στη Ζαχάρω στον ποταμό Ακίδα, αλλά και στο Γεφύρι Σχίνων, που ξεκίνησε νέο έργο για την αποκατάσταση βλαβών από βροχοπτώσεις, καθώς επίσης και σε άλλες εργολαβίες αναβάθμισης των οδικών αξόνων της Π.Ε. Ηλείας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο, αντιδημάρχους και συνεργάτες του.

«Η Ηλεία, όπως και συνολικά η Δυτική Ελλάδα, αλλάζει. Ένα μεγάλο σύνολο μικρών και μεγάλων έργων που αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην αύξηση της οδικής ασφάλειας, αλλά και στη θωράκιση της περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δίνουμε έναν αγώνα για να καλύψουμε τα χρόνια της εγκατάλειψης και να ξαναδώσουμε στις Περιφερειακές μας Ενότητες, αυτά που τους αξίζουν. Η Ηλεία κερδίζει πλέον αυτά που δικαιούται και αναδεικνύει την μεγάλη της δυναμική ως πόλος έλξης επισκεπτών αλλά και ως περιοχή υψηλής παραγωγικής έντασης. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί μέχρι να δούμε τον τόπο μας να γίνεται όπως μας αξίζει…» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης. 

O Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος υπογράμμισε τη σημασία του έργου αναβάθμισης της εισόδου του Πύργου, καθώς επιλύει ένα πρόβλημα σοβαρό για τη διέλευση των αυτοκινήτων.

«Ένα σημαντικό έργο, που το περίμενε διακαώς τόσο η πόλη του Πύργου όσο και η ευρύτερη περιοχή γενικότερα, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό είναι και το ενθαρρυντικό, γιατί η συγκεκριμένη εργολαβία είχε κολλήσει εδώ και αρκετό καιρό εξαιτίας γραφειοκρατικών θεμάτων και δικαστικής εμπλοκής. Η εργολαβία περιλαμβάνει εκτεταμένες εργασίες κυρίως στον ασφαλτοτάπητα. Είναι γνωστό το θέμα που υπήρχε εξαιτίας των έντονων αυλακώσεων που είχαν δημιουργηθεί από τις ρίζες των πικροδαφνών εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού. Πλέον έχει γίνει εκρίζωσή τους, γίνεται φρεζάρισμα του οδοστρώματος και θα πέσει νέος ασφαλτοτάπητας σε όλο το μήκος της οδού, έως την είσοδο του Πύργου. Οι εργασίες δεν περιορίζονται όμως εδώ, καθώς θα ακολουθήσει οδοφωτισμός με φώτα led και εργασίες πρασίνου, που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της εισόδου στην πόλη του Πύργου» ανέφερε.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Έργων και Υποδομών Θανάσης Μαυρομμάτης, Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Πολιτισμού και Τουρισμού Νικος Κοροβέσης, Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος