FOLLOW US: facebook twitter

Περιοδεία Δ. Αβραμόπουλου στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 21-04-2023 | Συντάκτης:

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Δ. Αβραμόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Ηλείας της ΝΔ  στην Κρέστενα ήταν το νέο Δημαρχείο.  Ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκοςτον υποδέχθηκε θερμάμαζί με αντιδημάρχους, πρόεδρους τοπικών κοινοτήτων, στελέχη  αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. Ακολούθησε  μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν στα οδικά έργα αλλά και στις παρεμβάσεις που ενισχύουν το πλαίσιο κοινωνικής προστασίας των πολιτών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε την ενημέρωση τις παρεμβάσεις  σε ζητήματα σχετικά με την αγροτική παραγωγή της περιοχής , την  αξιοποίηση της λίμνης Αγουλινίτσας, τη λειτουργία του  φράγματος στον Αλφειό, αλλά και σε  θέματα που αφορούν στην ορεινή ζώνη του Δήμου, την Ανδρίτσαινα και τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως η στήριξή του προς τον Δήμο και σε όλη την περιοχή είναι αυτονόητη και θα είναι διαρκής.

Στο Δασαρχείο

Ο  Δασάρχης κ. Βασίλης Γιακουμήςξενάγησε τον κ. Δ. Αβραμόπουλο στους χώρους της υπηρεσίας  όπου και γνώρισε τους εργαζόμενους. Στην συζήτηση  τους αναφέρθηκαν  θέματα που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δασαρχείου, στην βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής καθώς και στην στελέχωση της υπηρεσίας .Ο κ. Γιακουμής τον ενημέρωσε επίσης  για την εξέλιξη του πολύ σημαντικού  προγράμματος καθαρισμού των δασικών εκτάσεων εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Στο Νοσοκομείο

Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το  Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων όπου συναντήθηκε με την αν. Διοικήτρια κ. Αριστέα Παπαδοπούλου και τον τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου κ. Σπύρο Πολίτη. Ο κ. Αβραμόπουλος  συνεχάρη για την προσφορά τους  το Διευθυντή και το προσωπικό. «Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με απαράμιλλη ευσυνειδησία και αλτρουισμό καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών υγείας, από καθημερινά περιστατικά, μέχρι παγκόσμιες υγειονομικές κρίσεις και μας έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται πάντα σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής» τόνισε.

Αντικείμενο της συζήτησης που είχε με τους δυο Διοικητές ήταν οι  προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμιση και την περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου. Τα θέματα που ετέθησαν αφορούσαν στην αξιοποίηση της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου, στην δημιουργία Μονάδας Άνοιας και Αλτσχάϊμερ καθώς και  Μονάδας Ψυχικής Υγείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αβραμόπουλος αφού ευχαρίστησε την κ. Παπαδοπούλου  για την πληρέστατη ενημέρωση, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τις προσπάθειες που καταβάλει, ώστε το Νοσοκομείο να έχει θετική πορεία προς όφελος της υγείας των κατοίκων της περιοχής: «Επειδή έχω επισκεφτεί και στο παρελθόν το Νοσοκομείο, μπορώ να διακρίνω τις αλλαγές. Διαπίστωσα λοιπόν ότι όντως υπάρχει πολύ μεγάλη θετική αλλαγή σε σύγκριση με τα παλαιότερα χρόνια και πραγματικά γίνεται σπουδαίο έργο με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος του πολίτη».

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο   

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων, ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον αξιόμαχα στην Ελλάδα τον υποδέχθηκε ο προϊστάμενος κ. Κωνσταντίνος Δρακόπουλος  

Όπως τόνισε ο κ. Δρακόπουλος το Κλιμάκιο, που υπάγεται στην Π.Υ. Πύργου, θα έπρεπε να έχει ήδη αναβαθμιστεί σε πολυδύναμο. Και αυτό γιατί καλύπτει μια μεγάλη και δύσκολη περιοχή, η οποία ξεκινά από την παραθαλάσσια ζώνη της Νότιας Ηλείας και φτάνει ως τα σύνορα με την Αρκαδία και τη Μεσσηνία. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην έλλειψη μονίμου προσωπικού και αξιωματικών, και επεσήμανε για το στόλο του Κλιμακίου πως πρόκειται για παλιά αλλά καλοσυντηρημένα οχήματα.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη των πυρκαγιών με την αξιοποίηση των νέων μέσων που έχει στην διάθεση της η υπηρεσία, όπως τα drones και οι θερμικές κάμερες.

Χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα  των πυροσβεστών που αφορούν στην βελτίωση των μισθών τους και τάχθηκε υπέρ της δίκαιης διευθέτησης του εργασιακού καθεστώτος των εποχικών πυροσβεστών.

Στο τέλος της περιοδείας του στο Δήμο Κρεστένων ο κ. Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και φορείς της περιοχής και να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τα αιτήματα τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος