FOLLOW US: facebook twitter

Περιμένουν τον καιρό οι κυνηγοί: Εκδόθηκαν πάνω από 1300 άδειες στον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύργου-Ενημέρωση για την πανώλη των χοίρων

Ημερομηνία: 15-11-2018 | Συντάκτης:

Μπορεί η κυνηγετική περίοδος να ξεκίνησε από τα τέλη Αυγούστου, όμως ο καιρός καθόλου δεν ευνόησε έως τώρα τους κυνηγούς που θέλουν κρύο για να βγουν στα βουνά. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η αλλαγή του καιρού που θα φέρει και κρύο και χιόνια σε κάποιες περιπτώσεις και αυτό θα σημάνει και τις μεγάλες εξόδους προς τις ορεινές περιοχές για τους λάτρεις του είδους.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Γιάννης Αντωνόπουλος, «…η πορεία των αδειών έχει συνεχιστεί με πολύ καλό ρυθμό έως σήμερα. Ήδη έχουμε εκδώσει 1360 άδειες, περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και λίγο καλύτερα. Οι κυνηγοί είναι εν αναμονή της αλλαγής των καιρικών συνθηκών, ώστε να χαρούν λίγο το βουνό, να περπατήσουν και να κυνηγήσουν. Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν το κυνήγι. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά στη συνέχεια, με την προϋπόθεση να αποφύγουμε όσο μπορούμε τα ατυχήματα. Είχαμε δύο τη φετινή χρονιά όπου σκοτώθηκαν δύο συνάδελφοί μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι οι τελευταίοι. Παρακαλούμε και εμείς τους κυνηγούς να λαμβάνουν τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται και πιστεύουμε ότι τα γνωρίζουν».

Η πανώλη των χοίρων

Μετά την πρόσφατη ενημέρωση που είχαν οι εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων του νομού από τη ΔΑΟΚ Ηλείας, για την πανώλη των χοίρων, ξεκινά ένας μαραθώνιος ενημέρωσης προς τους κυνηγούς για το θέμα, αφού ο πρώτος κίνδυνος για την μετάδοση της νόσου είναι τα αγριογούρουνα. Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνόπουλος «… είχαμε μια συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για τα θέματα που αφορούν την πανώλη των χοίρων. Ήδη είχαμε αρχίσει να καταγράφουμε τους κυνηγούς που ασχολούνται με το κυνήγι του αγριόχοιρου. Η πηγή που φοβάται το υπουργείο ότι μπορεί να εισαχθεί η ασθένεια στους χοίρους, είναι από τους αγριόχοιρους. Είναι ο πρώτος βαθμός κινδύνου που μπορεί να μεταφερθεί. Έχει φτάσει ήδη στη Βουλγαρία η ασθένεια. Μπορεί να μην είναι κοντά στα σύνορά μας, αλλά εγείρει κινδύνους. Έχουμε καταγράψει τα μέλη μας που ασχολούνται με τον αγριόχοιρο και θα προσπαθήσουμε να τους ενημερώσουμε όσο το δυνατόν. Αν αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την ασθένεια αμέσως να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Δεν έχει έρθει τόσο καιρό η ασθένεια και θέλω να πιστεύω πως ούτε και τώρα θα έχουμε πρόβλημα» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος