FOLLOW US: facebook twitter

Περιμένοντας την… ανάσταση της αγοράς

Ημερομηνία: 26-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Οικονομία
Ζωντάνεψε χθες η πόλη του Πύργου – Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι έμποροι ενόψει Πάσχα
Θετική εξέλιξη το άνοιγμα της εστίασης και αρνητική η μη κάθοδος ετεροδημοτών

Με την ελπίδα της… ανάστασης πορεύεται η αγορά του Πύργου προς την πασχαλινή περίοδο, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν διαπιστώθηκε θεαματική ανάκαμψη παρά τη χαλάρωση ορισμένων περιορισμών. Οι πολίτες κυκλοφορούν έξω,  χθες η Κυριακάτικη αγορά ζωντάνεψε, ο κόσμος ήταν πολύς, ωστόσο η αγοραστική  δύναμη των καταναλωτών έχει περιοριστεί αισθητά ένεκα της πανδημίας, με συνέπεια να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.

Η απαγόρευσης της καθόδου των ετεροδημοτών είναι ένας ακόμα λόγος που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, ωστόσο το επικείμενο άνοιγμα της εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα και η επιτάχυνση των εμβολιασμών δημιουργούν προσδοκία για καλύτερες μέρες μέσα στον Μάιο και απομακρύνουν σενάρια για νέο lockdown, που θα απέβαινε καταστροφικό για τις μικρές και μεσαίε επιχείρησεις.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, υπεύθυνος του καταστήματος καλλυντικών Dust ‘n’ Cream, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι το clickinsideείναι πολύ καλύτερο από το clickinsideτων Χριστουγέννων, καθότι οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο κατάστημα και να δοκιμάσουν νέα προϊόντα, και εξέφρασε την ελπίδα για καλύτερη εικόνα τη  Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και αφότου ανοίξει η εστίαση.

«Με το clickinsideείναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, γιατί ο κόσμος  έχει φυσική παρουσία στο κατάστημα. Υπάρχουν ακόμα γκρίζες ζώνες όπως ο τρόπος λειτουργίας του, διότι πολλές φορές ο κόσμος δεν γνωρίζει επακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα επισκεφθεί το κατάστημα. Είναι κάτι που θα το συνηθίσουμε στη διάρκεια της χρονιάς. Σίγουρα περιμένουμε μεγαλύτερη κίνηση μέσα στο Πάσχα. Ήδη έχει αρχίσει και αυξάνεται η κίνηση στα καταστήματα και στην αγορά. Ευελπιστούμε να αυξηθεί και ο τζίρος, με σύμμαχο τον καλό καιρό και την καλή διάθεση του κόσμου, ελπίζουμε να πάει καλά η εορταστική περίοδος. Σίγουρα το άνοιγμα της εστίασης είναι ένα έξτρα κίνητρο για να βγει ο κόσμος και να κάνει περισσότερα ψώνια.

Ο Μάκης Ρουσσόπουλος, ιδιοκτήτης  καταστήματος κοσμημάτων, τόνισε πως ακόμα είναι επιφυλακτικοί οι καταναλωτές, αλλά σταδιακά εκδηλώνουν ενδιαφέρον για αγορά. «Σαφώς είναι καλύτερα που μπαίνει μέσα ο κόσμος, υπάρχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον τώρα. Υπάρχει βέβαια μια διστακτικότητα στην αγορά, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και όλοι έχουν τη διάθεση να ψωνίσουν. Σίγουρα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε περισσότερη κίνηση και όσο καλοκαιριάζει, θα αλλάζει η διάθεση του κόσμου. Σαφώς και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο η επαναλειτουργία της εστίασης, αφού δεν θα υπάρχει η απαγόρευση μέχρι τις 9», ανέφερε.

Ελπίδα για καλύτερη εικόνα τον Μάιο

Ο Φώτης Βασιλακόπουλος (Jordan) δήλωσε ότι ακόμα η κατάσταση είναι χαλαρή και πως η αγορά ακόμα κινείται σε ρηχά νερά.

«Πιστεύω ότι από μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα αυξηθεί η κίνηση, θα κλιμακωθεί λίγο η δουλειά και πιστεύω ότι κάτι θα γίνει λογικά και με τους ετεροδημότες, που από ό,τι φαίνεται θα έρθουν τελικά. Σίγουρα το άνοιγμα της εστίασης θα βοηθήσει και στην ψυχολογία του κόσμου και θα βγει έξω λίγο πιο χαλαρό κι όχι με τον φόβο που κινείται τώρα. Θα είναι λίγο πιο ανοιχτό το πεδίο για αγορές. Θέλω να πιστεύω ότι θα αποφύγουμε ένα τρίτο lockdown, ειδικά να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και μειωθεί το καλοκαίρι η επίδραση και η διασπορά του ιού. Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα χρειαστεί η αγορά για να ανακάμψει, αλλά θέλω να πιστεύω όχι θα αντέξουμε όλοι και δε θα έχουμε λουκέτα», επισήμανε.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, εξέφρασε την ελπίδα να είναι καλύτερη η κίνηση το Πάσχα, παρότι ο κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα της εστίασης και η άρση των περισσότερων περιορισμών θα συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη.

«Ευελπιστούμε ότι θα πάει καλύτερα η αγορά τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρότι δεν υπάρχουν χρήματα. Σίγουρα βοηθάει περισσότερο η φυσική παρουσία από το clickaway. Ελπίζουμε το Πάσχα ο κόσμος να ξοδέψει τα λιγοστά χρήματα που έχει στα καταστήματα της πόλης του. Το άνοιγμα της εστίασης θα μας βοηθήσει, διότι αυτό σημαίνει πως θα σταματήσουν τα μηνύματα και ο κόσμος θα έχει περισσότερο χρόνο. Θα μας βοηθήσει διότι θα δουλέψουν και αρκετά μαγαζιά, ενώ θα έχει επιπλέον κίνητρο να επισκεφθεί κάποιος την αγορά του Πύργου. Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα και το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο θα δούμε την εικόνα που θα έχει διαμορφωθει», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος