FOLLOW US: facebook twitter

Περικόπτουν προϋπηρεσία συνδικαλιστών αναπληρωτών

Ημερομηνία: 05-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την περικοπή της προϋπηρεσίας τους καταγγέλλουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και εκλεγμένα μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια των ομοσπονδιών τους και των τοπικών ΕΛΜΕ. Η Βαγγελίτσα Δινοπούλου είναι μία από τις αναπληρώτριες που είδε την προϋπηρεσία της να περικόπτεται αιφνιδιαστικά, στα τέλη του περασμένου Ιούλη, κατά τρεις ολόκληρους μήνες, παρά το γεγονός ότι με την απόλυσή της στο τέλος της σχολικής χρονιάς είχε πάρει το χαρτί στο οποίο αναγραφόταν το σύνολο της προϋπηρεσίας της.

Συμμετοχή στα κοινά

«Βάσει του νόμου 1264/1982 ‘‘Για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων’’, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 έκανα χρήση βραχυχρόνιων συνδικαλιστικών αδειών όποτε χρειάστηκε. Το υπουργείο, παραβιάζοντας τον νόμο, αρνείται να αποκαταστήσει την προϋπηρεσία μου, αποκλείοντας εμένα αλλά και άλλους συνδικαλιστές συναδέλφους από την ισότιμη συμμετοχή στη διαδικασία των μόνιμων διορισμών.

»Η τιμωρητική στάση του υπουργείου έχει να κάνει και με μία ακόμη στόχευση: να αποθαρρύνει τους εργαζομένους από το να συμμετέχουν στα κοινά και να διεκδικούν μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων καλύτερους όρους εργασίας», δηλώνει η επί 11 χρόνια αναπληρώτρια λειτουργός της εκπαίδευσης η οποία βλέπει το όνομά της να κατρακυλά έως και 1.000 θέσεις στους πίνακες των αναπληρωτών μετά την περικοπή της προϋπηρεσίας της κατά 120 μέρες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος