FOLLOW US: facebook twitter

Περιφερειακή «ανάσα» στον τοπικό Τύπο

Ημερομηνία: 13-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Προχθές το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων αποφάσισε να στηρίξει τα τοπικά και περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία έχουν δεχθεί πολύ ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, αφού αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διανομή και στην πρόσβαση σε πρώτες ύλες έκδοσης, ενώ τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά  λόγω της ανύπαρκτης εμπορικής δραστηριότητας.

Αρχικά τονίστηκε ότι πρέπει η κυβέρνηση να διαθέσει στον περιφερειακό Τύπο το 30% των 11 εκατ. ευρώ για την εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, κάτι που αποτελεί άλλωστε και νομοθετική επιταγή. Σημειωτέον ότι ακόμα δεν έχουμε δει τη λίστα των ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν κα με τι ποσά.

Επίσης η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εκτός από τις δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο, αποφάσισε να  προωθήσει τις συνδρομές των τοπικών εφημερίδων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με παραλήπτες όλες τις υπηρεσίες της αλλά και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της προβολής του έργου της στις τοπικές εφημερίδες που είναι στην πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, με συνεχή λειτουργία τα τελευταία χρόνια και απασχολούμενο προσωπικό. Δεκτές έγιναν και οι επισημάνσεις της μειοψηφίας για επιδότηση με διαφάνεια για να αποτραπεί η επιλεκτική στήριξη.

Το  να διαθέσει κονδύλι η κυβέρνηση στα ΜΜΕ δεν είναι απαραίτητα μεμπτό, αρκεί να γίνει με διαφάνεια. Θέλω να πιστεύω ότι το παράδειγμα των Ιονίων θα ακολουθήσει και η δικιά μας περιφέρεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος