FOLLOW US: facebook twitter

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Στην  86η ΔΕΘ το Διακρατικό Έργο Creative@HubsInterreg V-A Ελλάδα-Ιταλία

Ημερομηνία: 19-10-2022 | Συντάκτης:

Κερδίζοντας θετικές κριτικές και εντυπώσεις ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του το έργο Creative@Hubs στην 86η ΔΕΘ. Σκοπός ήταν η προβολή και δικτύωση των τεσσάρων Δημιουργικών Κόμβων (Hubs) που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το κιόσκι 03 στο ισόγειο του περιπτέρου 16, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών αποσπώντας πληθώρα θετικών σχολίων. Σημαντικό μέρος του αφορούσε σε τομείς της πολιτιστικής δημιουργικής βιομηχανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο στηρίζεται ο δημιουργικός κλάδος με το σχηματισμό των 4 Δημιουργικών Κόμβων (σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο) μέσω του Διακρατικού Έργου Creative@Hubs του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Το κοινό ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες τόνωσης της επιχειρηματικότητας του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας σε θέματα ανάπτυξης, χρηματοδότησης, νέων επιχειρηματικών μοντέλων και δικτύωσης, καθώς και δραστηριότητες και πρωτοβουλίες συνεργασιών που απευθύνονται σε δημιουργούς, καλλιτέχνες, οργανισμούς και εταιρείες του χώρου της δημιουργικής βιομηχανίας. Ενώ η ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού σε 11 στοχευμένες θεματικές ενότητες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας και,η ψηφιακή πλατφόρμα με σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και δικτύωσης, εντυπωσίασαν τους επισκέπτες αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες αλλά και τα πλεονεκτήματα που αποκτούν οι άνθρωποι του δημιουργικού κλάδου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, επαγγελματίες του δημιουργικού κλάδου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είχαν την ευκαιρία δικτύωσης με B2Bσυναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερο, με την επιμέλεια του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Στο έργο Creative@Hubs – Interreg V-A Greece-Italy συμμετέχουν τέσσερις εταίροι:  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (επικεφαλής), Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Περιφέρεια Απουλίας.

Περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του έργου: https://greece-italy.eu/rlb-funded-projects/creativehubs/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος