FOLLOW US: facebook twitter

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: Κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη με νέα διδακτήρια

Ημερομηνία: 07-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Σύγχρονα σχολικά κτίρια, κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα και στην Ηλεία, βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και αναβάθμιση του εξοπλισμού στην εκπαίδευση αποτέλεσαν τις βασικές προτεραιότητες για την Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας μέσα στο 2018, στον τομέα της Παιδείας. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναλήφθηκαν και για την βελτίωση των υποδομών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου αναλυτικά παρουσιάστηκε ο απολογισμός δράσης της Περιφέρειας για την περασμένη χρονιά, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε και στα πεπραγμένα στον χώρο της Παιδείας.

«Συνεργαστήκαμε με τους φορείς της εκπαίδευσης και προχωρήσαμε με κοινό βηματισμό. Κι όταν υπάρχει συνεργασία και συναντίληψη, υπάρχει και χειροπιαστό αποτέλεσμα. Διαφορετικά γινόμαστε δέσμιοι της γκρίνιας και της μιζέριας. Βελτιώνουμε σταθερά τις υποδομές στη σχολική στέγη. Ενισχύουμε τις υποδομές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επενδύουμε στη Γνώση και στην Έρευνα» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι από το 2011 έως σήμερα έχουν παραδοθεί τουλάχιστον 35 σχολικά κτίρια και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Μέσα στο 2018 εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Αιτωλοακαρνανία – Ηλεία- Αχαΐα, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Τα νέα σχολεία που θα κατασκευαστούν στην Ηλεία είναι το Δημοτικό Νέας Μανωλάδας προϋπολογισμού 3,1 εκατ. Ευρώ και το Γενικό Λυκείου Λεχαινών προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος