FOLLOW US: facebook twitter

«Περήφανοι Όλοι»: Με επιτυχία η εκδήλωση της Περιφέρειας και του Δήμου Ζαχάρως για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ημερομηνία: 16-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο χώρο του Γυμνασίου Ζαχάρως, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, η επετειακή εκδήλωση για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Περήφανοι Όλοι», που διοργάνωσε ο Δήμος Ζαχάρως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλοπροόδων Ζαχάρως, που ερμήνευσε αποσπάσματα έργων σχετικά με τον Ελληνικό Ξεσηκωμό. Ακολούθησε η ομιλία του ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα κ. Αγαθοκλή Παναγούλια, ο οποίος ανέδειξε την προσφορά και το ρόλο που διαδραμάτισαν στην Επανάσταση τα χωριά του τέως Δήμου Αρήνης (νυν Ζαχάρως) αναφέροντας τα ονόματα 140 αγωνιστών από τον τέως Δήμο Αρήνης που συμμετείχαν στην Επανάσταση και είναι επίσημα καταγεγραμμένοι.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, απένειμε στον κύριο Παναγούλια εκ μέρους του Δήμου, τιμητική πλακέτα για το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο που προάγει τη γνώση της ιστορίας του τόπου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα χορευτικά τμήματα της σχολής χορού «Εν Χορώ», που χόρεψαν τραγούδια και χορούς του τόπου μας. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η βουλευτής Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονται


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος