FOLLOW US: facebook twitter

Πέντε θέσεις 8μηνιτών στο Δασαρχείο Πύργου

Ημερομηνία: 16-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Προσλήψεις εποχικού προσωπικού στη Δ/νση Δασών Ηλείας στο πλαίσιο ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών  στις πυρόπληκτες περιοχές- Εγκρίθηκε πίστωση 55.200 Ε

Μετά την απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η δέσμευση και διάθεση συγκεκριμένης πίστωσης για την πρόσληψη προσωπικού (ΙΔΟΧ) στις Δασικές Υπηρεσίες των περιοχών που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές, εκδόθηκε και η εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δ.Π. του ΥΠΕΝ με σχετικές οδηγίες για τις διαδικασίες πρόσληψης (έντυπα ανακοίνωσης προκήρυξης και αιτήσεων ανά ειδικότητα.

Πρόκειται για πίστωση συνολικά 585.600 € που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την άμεση και χωρίς καμία καθυστέρηση πρόσληψη εποχιακού προσωπικού (28 δασολόγοι, 18 δασοπόνοι και 6 διοικητικοί) στις Διευθύνεις Δασών πυρόπληκτων περιοχών.

Για τον Νομό Ηλείας εγκρίθηκε στην Δ/νση Δασών ποσόν  55.200,00€ για το σκοπό αυτό.

Έτσι στο Δασαρχείο Πύργου προβλέπονται 2 θέσεις Δασολόγων ΠΕ με πίστωση 24.000 ευρώ, 2 θέσεις Δασοπόνων ΤΕ με πίστωση 20. 800 ευρώ και μια θέση Διοικητικών με πίστωση 10.400 ευρώ.

Με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, καλείται η εκάστοτε Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών σε συνεργασία με τις Δασικές Υπηρεσίες της περιοχής αρμοδιότητάς της στις οποίες έχει γίνει κατανομή πιστώσεων, να μεριμνήσει για την ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης με τις διαδικασίες πρόσληψης.

Σε κάθε περίπτωση, στην ανακοίνωση θα πρέπει να αναφέρεται η ημερομηνία λήξης της δασικής πυρκαγιάς όπως καταχωρήθηκε από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία. Από αυτή τη χρονική στιγμή ξεκινάει να μετρά το 8μηνο, εντός του οποίου μπορεί να προσληφθεί εποχικό προσωπικό με βάσει το άρθρο 36 του ν.4765/2021.  Να σημειώουμε ότι ανανέωση της σύμβασης εργασίας δεν προβλέπεται με αυτές τις διαδικασίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος