FOLLOW US: facebook twitter

Πελοποννησιακές ομάδες Γ΄ Εθνικής: «Να μην πνιγούν οι θυσίες μας στα νερά του Αιγαίου»

Ημερομηνία: 08-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι οκτώ πελοποννησιακές ομάδες της Γ΄ Εθνικής, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με αποδέκτη την ΕΠΟ, με θέμα την κάλυψη των εξόδων των μετακινήσεων προς τα νησιά του Αιγαίου στο φετινό πρωτάθλημα. Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν και οι δυο ηλειακές ομάδες, Πανηλειακός και Αίας Γαστούνης, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβουν κάποιες ομάδες να αγωνιστούν!
Η ανακοίνωση έχει τίτλο «Φροντίστε να μην πνιγούν τα όνειρά μας και οι θυσίες μας στα νερά του Αιγαίου» και αναφέρει τα εξής:
Την Δευτέρα 31 Οκτώβρη 2022, σε κοινή μας επιστολή και τα οκτώ σωματεία της Πελοποννήσου δημοσιοποιήσαμε τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στα όργανα της ΕΠΟ την έντονη ανησυχία για τις φήμες που κυκλοφορούσαν πως θα συμπεριληφθούν οι σύλλογοι, σε κοινό όμιλο με τα σωματεία της «γειτονικής» ακριτικής Ρόδου, της Κω, της Λέσβου και της Μυκόνου!
Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου η επιτροπή, δίχως να λάβει υπόψη της καθόλου την άποψή μας, επιβεβαίωσε τις φήμες και προχώρησε στον ορισμό του 4ου ομίλου συμπεριλαμβάνοντας τις ομάδες της Πελοποννήσου μαζί με αυτές των «γειτονικών» ακριτικών μας νησιών.
Σε συνέχεια των επιστολών που εξέφραζαν τις ανησυχίες μας, η ΕΠΟ αποδέχθηκε το αίτημά μας για συνάντηση με την συμμετοχή του προέδρου κου Μπαλτάκου, του εκτελεστικού διευθυντή κου Φιλλιπούση και του προέδρου της Επιτροπής Διοργάνωσης πρωταθλήματος της Γ´ Εθνικής κου Δανιήλ .
Σε πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης εκφράσαμε τις απόψεις μας, μοιραστήκαμε τον κοινό προβληματισμό όλων και υπερτονίσαμε την ανάγκη κάλυψης από την Ομοσπονδία του υψηλού κόστους μετακίνησης των ομάδων μας στα νησιά του Αιγαίου.
Άπαντες συμφωνήσαμε να εξεταστεί από την ΕΠΟ το δίκαιο αίτημά μας και η εκτίμηση όλων μας από τη συζήτηση ήταν πως η Ομοσπονδία έχει την πρόθεση, κάτι που διεφάνη και από την τοποθέτηση του προέδρου που τοποθετήθηκε σχετικά, μιλώντας για κάλυψη της δαπάνης των μετακινήσεων.
Αναλύοντας τους ομίλους, όπως αυτοί καταρτίστηκαν, είναι οφθαλμοφανές πως οι ομάδες του 4ου ομίλου θα επιβαρυνθούν περισσότερο από κάθε άλλο σωματείο της ηπειρωτικής Ελλάδας, τόσο οικονομικά όσο και σωματικά με σοβαρές επιπτώσεις στο αγωνιστικό κομμάτι, γεγονός που προκαλεί ανισότητα μεταξύ των ομάδων σε αυτό το πρωτάθλημα, μιας και τόσο αυτές που θα ανεβούν στην παραπάνω κατηγορία όσο και αυτές που θα υποβιβαστούν (η 9η χειρότερη από τους ομίλους πλην του πρώτου) διαγωνίζονται σε καλύτερες και ευνοϊκότερες συνθήκες.
ΔΕΝ θέλουμε και ΔΕΝ είναι στις προθέσεις κανενός μας, η αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Εκφράζουμε όμως, τον φόβο μας πως εάν δεν υπάρξει η κάλυψη αυτού του πολύ υψηλού κόστους, κάποιοι θα το πράξουν.
Αναμένουμε από την ΕΠΟ την ΑΜΕΣΗ και ΘΕΤΙΚΗ ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά μας, έτσι ώστε απρόσκοπτα να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα.
Φροντίστε λοιπόν να μην πνιγούν τα όνειρά μας και οι θυσίες μας στα νερά του Αιγαίου …
Είναι στο χέρι σας…

Οι Ομάδες της Πελοποννήσου
Α.Π.Σ. Πάτραι
Πανηλειακός
Αίαντας Γαστούνης
Α.Ο. Διαβολιτσίου
Πανγυθεατικός
Α.Ε. Ερμιονίδας
Φοίνικας Ν. Επιδαύρου
Παναργειακός


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος
Ζητείται εργαζόμενος για εργασίες τοποθέτησης αθλητικών ειδών και παιδικών χαρών, εντός και εκτός Πύργου Ηλείας.

Πληροφορίες: 6948838248