FOLLOW US: facebook twitter

Peloponnese Wine Festival Athens 2022: Έκλεψαν τις εντυπώσεις 4 Οινοποιεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 23-02-2022 | Συντάκτης:

43 Οινοποιεία παρουσίασαν την Δευτέρα πάνω από 400 ετικέτες κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα

Επιμέλεια Ελένη Παπαδοπούλου


Η Πελοπόννησος είναι αστείρευτη όπως και τα κρασιά της και οι σπουδαίες οινικές περιοχές Ηλεία, Αρκαδία και Μεσσηνία.

Πάνω από 400 ετικέτες κρασιών αντιπροσωπευτικών του Πελοποννησιακού αμπελώνα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες που κατέκλισαν την Δευτέρα το Peloponnese Wine Festival Athens 2022 στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Τα 43 μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και 4 μεγάλη Οινοποιεία της Ηλείας, συναντήθηκαν ξανά μετά απουσία δύο ετών λόγω των απαγορεύσεων της πανδημίας και όπως δήλωναν εκπρόσωποι του κλάδου ήταν σαν να μην είχαν λείψει ποτέ. Τα στάνταρ ήταν ιδιαίτερα υψηλά την φετινή χρονιά. Εν συνεχεία, η εκδήλωση που συγκέντρωσε κορυφαίους παραγωγούς από τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας, έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό να συζητήσει μαζί τους και να δοκιμάσει κρασιά τους, τόσο από τη νέα εσοδεία όσο και από παλαιότερες χρονιές. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε και από οινογνωσία αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις.

Τα Οινοποιεία της Ηλείας έκλεψαν τις εντυπώσεις

Από την Ηλεία, στο μεγάλο οινικό ραντεβού του Πελοποννησιακού αμπελώνα, συμμετείχαν τέσσερα Οινοποειία: Το Κτήμα Μερκούρη από το Κορακοχώρι, το Κτήμα Μπριντζίκη από το Λατζόι, το Κτήμα ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ από την Αρχαία Ολυμπία και το Κτήμα Σταυρόπουλου από το Παλαιοχώρι της Γαστούνης, όπου παρουσίασαν τα εκλεκτά κρασιά τους και έκλεψαν για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις.

Σπουδαία κρασιά από γηγενή σταφύλια της Πελοποννήσου, κρασιά από διεθνείς ποικιλίες, πειραματικές οινοποιήσεις και νέες εμφιαλώσεις και ετικέτες, όλα ήρθαν και φέτος στο ποτήρια του Peloponnese Wine Festival δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της αυθεντικότητας, της ποικιλομορφίας αλλά και της ιδιαιτερότητας του Πελοποννησιακού terroir.

Να σημειώσουμε ότι η εξαιρετική αυτή εκδήλωση ήταν sold out καθώς το ενδιαφέρον των οινόφιλων και επαγγελματικών του οινικού κλάδου ήταν τεράστιο, πραγματοποιήθηκε σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, ενώ ο εκθεσιακός χώρος που βρισκόταν στην καρδιά της Αθήνας ήταν εύκολα προσβάσιμος.

Και φέτος το κοινό είχε την δυνατότητα να κρατάει σημειώσεις και να βαθμολογεί τα κρασιά που δοκιμάζει σε μια απλή και εύχρηστη ηλεκτρονική εφαρμογή που θα περιέχει όλα τα κρασιά της έκθεσης, το my.wine.gr. Έτσι ο χρήστης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρίσκει τα κρασιά που ξεχώρισε, να τα βαθμολογεί και να φτιάξει την δική του λίστα με ‘αγαπημένα’.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Winetuned σε συνεργασία με την Vinnovation.

ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ
ΚΤΗΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ
ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος