FOLLOW US: facebook twitter

Πέλοπας-Ξενοφών 1-1: Μοιρασιά στο Ενωσιακό

Ημερομηνία: 15-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Φάση από τον αγώνα στη Σπιάντζα με τους δύο σκόρερς σε αυτή, Γ. Καλαντζή και Χ. Κανελλόπουλο.

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ένα δυνατό παιχνίδι με σασπένς μέχρι το τελευταίο λεπτό διεξήχθη στο Ενωσιακό της Σπιάντζας, το Σάββατο, ανάμεσα στον Πέλοπα Πύργου και τον Ξενοφώντα, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τα γκολ και να παίρνουν από ένα βαθμό (πρώτη απώλεια για Ξενοφώντα).

Ο Πέλοπας μπήκε καλύτερα στο ματς, πίεσε ψηλά και μέχρι να ανοίξει το σκορ στο 11΄ είχε απειλήσει άλλες δύο φορές. Στο 6ο λεπτό ο Κανελλόπουλος πλάσαρε αμαρκάριστος από αριστερά μέσα στην περιοχή και ο Κουτρουμπής έπεσε και μπλόκαρε σταθερά. Τρία λεπτά μετά μια κεφαλιά του Μπουλούτα πέρασε λίγο άουτ και στο 11΄ ήρθε το γκολ για τους Πυργιώτες. Ο Σπύρος Παπαδάτος τρύπησε την ερυθρόλευκη άμυνα με κάθετη μπαλιά προς τον Χάρη Κανελλόπουλο, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουτρουμπή και τον πλάσαρε ψύχραιμα γράφοντας το 1-0. Ο Ξενοφών, που αγωνίστηκε ξανά με αρκετές απουσίες, έχοντας μπλοκαρισμένο τον Μπακατσέλο στην αριστερή πλευρά, δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι και μέχρι το 40΄ δεν είχε απειλήσει την εστία του νεαρού Πετρόπουλου. Σε εκείνο το λεπτό σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη φάση για την ομάδα της Κρέστενας. Ο Πεσκελίδης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Διονυσόπουλος έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπακατσέλος από τα 5-6 μέτρα σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Ισοφάριση στο 85΄

Στην επανάληψη, από το 70΄ και μετά κυρίως, ο Ξενοφών άρχισε να βάζει συνεχώς τον Πέλοπα στην περιοχή του. Στο 73΄ ο Ηλιόπουλος από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πετρόπουλο και δύο λεπτά μετά από σέντρα του Βαγγόπουλου, την κεφαλιά του Πεσκελίδη μπλόκαρε ο Πετρόπουλος. Στο 85΄ ήρθε η ισοφάριση με ένα υπέροχο γκολ του Γιώργου Καλαντζή. Έγινε αποδέκτης της μπάλας αριστερά στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ψηλοκρεμαστό φαλτσαριστό πλασέ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία (1-1). Η πίεση του Ξενοφώντα συνεχίστηκε και στο 90΄ παραλίγο να σκοράρει ξανά και να φύγει με το τρίποντο από το Ενωσιακό. Από σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Κωνσταντόπουλος σούταρε, η μπάλα σταμάτησε σε σώμα αμυνόμενου, έφτασε στον Μπακατσέλο που από κοντά δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον νεοεισερχόμενο στα ηλειακά γήπεδα, Βασίλη Στάμο, που ήταν κοντά στις φάσεις, έκανε ελάχιστα λάθη και δεν σφύριζε με το παραμικρό αφήνοντας να παιχτεί ποδόσφαιρο προς τέρψιν των φιλάθλων. Μοναδική «παράλειψη» ο χρόνος των καθυστερήσεων, που κράτησε 4 λεπτά και 20΄΄, τη στιγμή που υπήρχαν αρκετές διακοπές στο β΄ ημίχρονο.

 

Πέλοπας: Πετρόπουλος, Χριστακόπουλος, Μπουλούτας (78΄ λ.τρ. Βαρδάρης), Παπαγεωργίου, Παναγόπουλος, Β. Πλατής (66΄ Γεωργίου), Παπαδάτος (78΄ Λιάβας), Χαραλαμπόπουλος, Δαβουρλής (72΄ Κορομηλάς), Αστερόπουλος, Κανελλόπουλος.

Ξενοφών: Κουτρουμπής, Πεσκελίδης, Ηλιόπουλος, Κύτταρης, Τσίτσος, Π. Κουτσογιαννάκης (75΄ Αντύπας), Θ. Καλαντζής, Γ. Καλαντζής, Τσιγκούνης (51΄ Βαγγόπουλος), Διονυσόπουλος (75΄ Π. Κωνσταντόπουλος), Μπακατσέλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος