FOLLOW US: facebook twitter

Πέλοπας Πύργου-Θύελλα Καταραχίου 0-1: Οι «Γενναίοι» το ντέρμπι

Ημερομηνία: 26-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Τριανταφύλλης μόλις έχει σκοράρει και πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του.

Η Θύελλα με γκολ του Τριανταφύλλη στο 22΄ πήρε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Η Θύελλα Καταραχίου το ήθελε περισσότερο και το πήρε το ντέρμπι του Πύργου με αντίπαλο τον Πέλοπα στο Ενωσιακό, με σκορ 0-1 το απόγευμα του Σαββάτου. Η ομάδα του Γιάννη Γκότση είχε μόλις ένα βαθμό πριν από το ματς, ενώ αυτή του Νίκου Δαβουρλή έξι, κι έπαιξε ψυχωμένα για τη νίκη, έχοντας και δύο αναγκαστικές αλλαγές από τραυματισμούς, κόντρα στον Πέλοπα που είχε μεν την εδαφική υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και περισσότερες φάσεις, αλλά ήταν… φλύαρος και δεν κατάφερε να σκοράρει και να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Πέλοπας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 5΄ το σουτ του Μπαχούρου από δεξιά μπλόκαρε ο Τσάμπρας. Στο 18΄ η ομάδα του Νίκου Δαβουρλή είχε δοκάρι. Ο Δ. Πλατής έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Θύελλας για τον Αστερόπουλο και αυτός σούταρε στο αριστερό δοκάρι του Τσάμπρα. Στη συνέχεια οι «Γενναίοι του Πύργου» αφυπνίστηκαν, άρχισαν να απειλούν και δεν άργησαν να σκοράρουν. Στο 21΄ ο Βαγγόπουλος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Παργινό, αυτός μπήκε από δεξιά, απέφυγε στην έξοδο τον Μικελόπουλο και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Παναγόπουλος έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας. Και στο επόμενο λεπτό έγινε το 0-1. Ο Σάκης Κλάδης σέντραρε από δεξιά και ο Τριανταφύλλης με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας, έδωσε προβάδισμα στη Θύελλα. Από κει και πέρα και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο Πέλοπας είχε μια κεφαλιά του Δαβουρλή λίγο άουτ, από εκτέλεση κόρνερ του Κανελλόπουλου, στο 31΄.

Στην επανάληψη, ο Πέλοπας πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει στις τρεις ευκαιρίες που δημιούργησε. Στο 57΄ είχε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία, όταν ο Λιαμπότης με κεφαλιά προς τα πίσω, έβγαλε τετ-α-τετ τον Παπαδάτο, ο οποίος βλέποντας τον Τσάμπρα να βγαίνει, τον πλάσαρε ψηλοκρεμαστά, λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 62΄ το σουτ του Αστερόπουλου από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάμπρας και στο 85΄ από εκτέλεση κόρνερ ο Γεωργίου από κοντά, χωρίς ισορροπία, σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο β΄ μέρος η Θύελλα απείλησε μία φορά, στο 86΄ με ένα σουτ του Παργινού λίγο μέσα από την περιοχή που δεν βρήκε στόχο. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μουζάκι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τη Θύελλα.

Καλύτεροι από τους νικητές οι Κλάδης, Μουζάκι, Λίλα, Παργινός, Τριανταφύλλης, ενώ από τον Πέλοπα οι Δαβουρλής, Λιαμπότης, Αστερόπουλος, Παπαδάτος.

Πέλοπας: Μικελόπουλος, Χριστακόπουλος, Καλαθάς, Παπαγεωργίου, Παναγόπουλος (76΄ Γεωργίου), Δαβουρλής (76΄ Π. Πλατής), Λιαμπότης, Δ. Πλατής (41΄ λ.τρ. Δημητρόπουλος), Μπαχούρος (46΄ Παπαδάτος), Αστερόπουλος, Κανελλόπουλος.

Θύελλα: Τσάμπρας, Κύτταρης (20΄ λ.τρ. Κοζοκάρου -49΄ λ.τρ. Τσιγκούνης), Κλάδης, Σωτηρόπουλος, Λίλα, Καββαθάς, Νεοφώτιστος (63΄ Παπαγεωργίου), Μουζάκι, Παργινός, Βαγγόπουλος, Τριανταφύλλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος