FOLLOW US: facebook twitter

Πέλοπας Πύργου-Πανηλειακός 0-1: Αγχωτικό τρίποντο στην πρεμιέρα

Ημερομηνία: 21-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Φάση από το Ενωσιακό με πρωταγωνιστή τον Γαλανόπουλο, από τον οποίο προήλθε το γκολ.
Με αυτογκόλ στο 42΄ ο Πανηλειακός πέρασε από το Ενωσιακό-Χαμένο πέναλτι από τον Καράμπελα

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Πανηλειακός έστω και δύσκολα έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Πέλοπα στο Ενωσιακό (0-1) και ξεκίνησε με τρίποντο την προσπάθεια να επιστρέψει στη Γ΄ Εθνική. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έφτασαν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην καλοστημένη άμυνα του Πέλοπα στο α΄ ημίχρονο, έχασαν πέναλτι στο 28΄ και αρκετές ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα για το 2-0 και εν τέλει με το αγχωτικό 1-0, από το 42΄ με αυτογκόλ, έφτασαν στην επικράτηση. Οι «μελανόλευκοι» του Πέλοπα, έκλεισαν καλά τους χώρους στο α΄ ημίχρονο, προσπαθώντας να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους και επιθετικά φάνηκαν απειλητικοί στο β΄ ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στη μεγαλύτερή τους ευκαιρία στο 81΄ με τον Μπαχούρο.

Το παιχνίδι

Στο α΄ ημίχρονο ο Πανηλειακός ήταν συνεχώς στην επίθεση, δεν είχε πολλές μεγάλες φάσεις, έχασε όμως πέναλτι και τελικά ήρθε το γκολ που έψαχνε. Στο 3΄ το δυνατό σουτ του Καράμπελα έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε με γροθιές ο Μικελόπουλος και στο 20΄ μια κεφαλιά του Καράμπελα από σέντρα του Πλαστουργού πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Στο 28΄ σε εκτέλεση φάουλ ο Δ. Πλατής κράτησε τον Τσαγκάρη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Παυλόπουλος έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Καράμπελας, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Μικελόπουλου (άουτ).

Στο 42΄ ο Γαλανόπουλος έβγαλε συρτή μπαλιά από δεξιά και ο Δ. Πλατής στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (0-1). Δύο λεπτά μετά, από λάθος της άμυνας του Πέλοπα, ο Καράμπελας νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μικελόπουλο. Το 0-1 ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Πέλοπας ανέβηκε πιο ψηλά στο γήπεδο για να ανταποδώσει το γκολ που δέχτηκε στο 42΄ και το ματς έγινε σαφώς πιο αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο 58΄ ο Κωτσάκης γύρισε τη μπάλα στον Καπετανάκη, αυτός υπό πίεση την μπλόκαρε και δόθηκε έμμεσο φάουλ, 7-8 μέτρα απέναντι από την εστία. Το εκτέλεσε ο γκολκίπερ Μικελόπουλος και η μπάλα κόντραρε στο τείχος. Στο 78΄ το σουτ του Αστερόπουλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε άουτ και στο 80΄ ο Κανάνι, ξεκίνησε πίσω από τη σέντρα, πέρασε τρεις αντιπάλους, έφτασε απέναντι από τον Μικελόπουλο αλλά πλάσαρε άουτ! Στο επόμενο λεπτό, ο Πέλοπας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Μπαχούρο να μπαίνει από αριστερά και να σουτάρει λίγο άουτ. Στο 82΄, 87΄ και 89΄, με τον Πέλοπα πλέον να έχει ανέβει πολύ ψηλά για να ισοφαρίσει, ο Πανηλειακός έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να τελειώσει το ματς, με τον Ελιοτ (απέκρουσε ο Μικελόπουλος), με τον Κακόγιαννο (άουτ) και ξανά με τον Έλιοτ (του είπε εκ νέου «όχι» ο Μικελόπουλος).

Καλύτεροι από τον Πανηλειακό οι Γαλανόπουλος, Διονυσόπουλος, Κωτσάκης, Πολίτης και από τον Πέλοπα οι Μικελόπουλος, Παναγόπουλος, Αστερόπουλος.

Πέλοπας: Μικελόπουλος, Ε. Πλατής (46΄ Χριστακόπουλος), Καλαθάς, Παπαγεωργίου, Παναγόπουλος, Δ. Πλατής (74΄ Λιάβας), Γεωργίου, Αστερόπουλος, Μπαχούρος (83΄ Παπαδάτος), Δημητρόπουλος, Π. Πλατής (62΄ Λιαμπότης).

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κωστόπουλος (74΄ Δαλαβούρας), Κολόκας, Κωτσάκης, Διονυσόπουλος, Πολίτης, Πλαστουργός (74΄ Κανάνι), Καράμπελας (83΄ Κακόγιαννος), Τζανέτος (64΄ Έλιοτ), Τσαγκάρης (83΄ Ντάβαρης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος