FOLLOW US: facebook twitter

Πέλοπας Πύργου-Αίας Γαστούνης 0-2: Τιμώρησε τα λάθη του Πέλοπα!

Ημερομηνία: 25-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Αίας πέτυχε σπουδαίο διπλό στο Ενωσιακό με Καράμπελα, Σταθάτο

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Αίας Γαστούνης πέρασε νικηφόρα από μια δύσκολη έδρα το απόγευμα του Σαββάτου. Νίκησε 0-2 στο Ενωσιακό γήπεδο της Σπιάντζας τον Πέλοπα, που είχε να ηττηθεί εκεί ενάμιση χρόνο και διατηρήθηκε στην κορυφή της Α1 DEDALOS SECURITY.

H ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου έφτασε δίκαια στη νίκη, εκμεταλλευόμενη και στα δύο γκολ που πέτυχε τα λάθη της άμυνας του Πέλοπα, ενώ από το 64΄ και μετά όταν έγινε το 0-2, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα. Ο Πέλοπας ήταν  καλός στο α΄ ημίχρονο, επιστράτευσε τη δύναμη και το πάθος στις μονομαχίες, αλλά το 0-1 στο 40ο λεπτό, από ένα λάθος του πολύπειρου Ντίνου Δημητρόπουλου, του έκοψε τα φτερά.

0-1 με Καράμπελα

Η ομάδα του Νίκου Δαβουρλή μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και στο πρώτο τέταρτο είχε την εδαφική υπεροχή, χωρίς να απειλήσει όμως την εστία του Κουρλού. Αντίθετα, ο Αίας ήταν αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, με τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχει από τη μέση και μπροστά. Ήταν το 10ο λεπτό όταν από σέντρα του Μπατζακόπουλου από δεξιά, ο Καράμπελας σούταρε από πλάγια αριστερά, άουτ. Στο 20΄ το σουτ του Ντίνου Δημητρόπουλου μέσα από την περιοχή κόντραρε σε αμυνόμενο και πέρασε κόρνερ και στο 24΄ ο Μπουρούκης σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, στην αγκαλιά του Μικελόπουλου. Στο 40΄ κι ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τελείωνε χωρίς τέρματα, ο Δημητρόπουλος θέλησε να γυρίσει τη  μπάλα στον γκολκίπερ Μικελόπουλο, δεν υπολόγισε σωστά κι έβγαλε σε θέση για γκολ τον Καράμπελα, που νίκησε τον Μικελόπουλο κι έγραψε το 0-1.

0-2 με Σταθάτο

Στην επανάληψη ο Πέλοπας, χωρίς το Νίκο Δαβουρλή στον αγωνιστικό χώρο καθώς τραυματίστηκε στο 40΄ και αντικαταστάθηκε από τον Σπύρο Παπαδάτο, προσπάθησε να πιέσει τον Αίαντα και στο 48΄ είχε ένα σουτ του Μακρή λίγο έξω από την περιοχή που κατέληξε στα χέρια του Κουρλού. Ο Αίας έμεινε ψύχραιμος και με καλή κυκλοφορία της μπάλας, έβρισκε εύκολα χώρους για να γίνει απειλητικός. Στο 50΄ και στο 61΄ τα σουτ των Μπουρούκη, Δούλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησαν στον Μικελόπουλο και στο 64΄ έγινε το 0-2. Από νέο λάθος στην άμυνα του Πέλοπα, ο Καράμπελας έβγαλε κάθετα στον Σταθάτο και αυτός τετ-α-τετ με τον Μικελόπουλο, δεν λάθεψε.

Από κει και πέρα, ο Αίας κυριάρχησε και είχε άλλες τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ με τους Σταθάτο, Καράμπελα (2) και Βράπι, αλλά ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια.

Καλύτεροι από τους νικητές οι Γκίνης (έπαιξε στόπερ στη θέση του τραυματία Παπαχριστόπουλου και ήταν εξαιρετικός), Χατζηαράπης, Δούλος και οι σκόρερς Καράμπελας και Σταθάτος, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Μικελόπουλος, Παναγόπουλος και Δαβουρλής στα 40 λεπτά που πρόλαβε να αγωνιστεί.

Πέλοπας: Μικελόπουλος, Αστερόπουλος (65΄ Βαρζελιώτης), Πότκα, Παπαγεωργίου, Παναγόπουλος, Δαβουρλής (41΄ λ.τρ. Παπαδάτος ), Μακρής, Δ. Πλατής (68΄ Βασιλόπουλος), Κανελλόπουλος, Δημητρόπουλος (71′ Μπουλούτας), Μπαχούρος.

Αίας: Κουρλός, Χριστοφοράτος, Χατζηαράπης, Γκίνης, Αρβανίτης, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Δούλος (87΄ Γεωργόπουλος), Μπουρούκης, Καράμπελας (85΄ Γιαννακόπουλος), Μπατζακόπουλος (77΄ Βράπι).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος