FOLLOW US: facebook twitter

Πέλοπας-Νίκη Τραγανού 1-2: Κρίθηκε στο β΄ μέρος, με εντυπωσιακό γκολ του Φ. Καλογερόπουλου

Ημερομηνία: 11-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com


Η Νίκη Τραγανού νίκησε στο Ενωσιακό τον Πέλοπα με 2-1, το Σάββατο σε φιλικό ματς. Ήταν ένα δυνατό φιλικό με τις δύο ομάδες να δείχνουν καλά στοιχεία. Ο Πέλοπας, χωρίς Αστερόπουλο, Κανελλόπουλο, Λιαμπότη, στάθηκε καλά στο ανασταλτικό κομμάτι απέναντι σε μια ομάδα με πολύ ποιοτικούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, ενώ στο παραγωγικό μέρος σκόραρε και απείλησε σε δύο-τρεις ακόμα περιπτώσεις. Η Νίκη, που δεν είχε στη διάθεσή της τους τραυματίες Σαραντούλια, Βουρτσάνη, Στ. Κολοτούρο, στο α΄ μέρος υστέρησε στη δημιουργία και πέρα από το γκολ δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική, ελέω και της πίεσης των μελανόλευκων στο κέντρο. Στο β΄ ημίχρονο, όμως, η είσοδος του Φώτη Καλογερόπουλου, έκανε την ομάδα πιο δυνατή στον άξονα της μεσαίας γραμμής και πιο απειλητική, δημιούργησε φάσεις στις οποίες όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον πολύ καλό 17χρονο γκολκίπερ του Πέλοπα, Σπύρο Πετρόπουλο, ώσπου ο καλύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής στην Α1 τα τελευταία δύο χρόνια, ο Φώτης Καλογερόπουλος με ένα ασύλληπτο σουτ από 25-30 μέτρα, έστειλε τη μπάλα συστημένη στο παραθυράκι και χάρισε τη φιλική νίκη στην ομάδα του.

 

Το παιχνίδι

Στο α΄ ημίχρονο ήταν ένα παιχνίδι κέντρου, με τον Πέλοπα να είναι πιεστικός στη μεσαία γραμμή και να μην αφήνει τη Νίκη να κάνει το παιχνίδι της. Δύο καλές φάσεις έγιναν όλες κι όλες και αμφότερες κατέληξαν σε γκολ. Η πρώτη ήταν από στημένη μπάλα για τον Πέλοπα στο 18΄. Οι Πυργιώτες κέρδισαν έμμεσο φάουλ 4-5 μέτρα έξω από την περιοχή, ο Δημητρόπουλος έστρωσε την μπάλα στον Χαραλαμπόπουλο και αυτός με δυνατό διαγώνιο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μικελόπουλο (1-0). Στο 30΄ ήρθε η ισοφάριση για τη Νίκη. Ο καλύτερος παίκτης της στο ματς, ο Κώστας Κολοτούρος, σέντραρε από δεξιά και ο αδερφός του, Δημήτρης, με την εμπειρία του δεν ήταν δυνατόν να λαθέψει από τα 5-6 μέτρα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Στην επανάληψη, η Νίκη ανέβασε την απόδοσή της, με την είσοδο στο ματς του Φώτη Καλογερόπουλου. Έγινε πιο γρήγορη στην ανάπτυξη, κάτι που ζητούσε ο Αλέξης Γαλάνης από το ξεκίνημα του αγώνα, πήρε μέτρα, άνοιξε το γήπεδο και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες πριν σκοράρει. Στο 55΄ ο Κ. Κολοτούρος σέντραρε από δεξιά, ο Δ. Κολοτούρος έπιασε γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Πετρόπουλος. Δύο λεπτά μετά, ο Πέλοπας, που έπαιξε ανοιχτά, έφτασε κοντά στο 2-1. Ο νεοεισελθών Θάνος Γεωργίου έβγαλε ωραία σέντρα ακριβείας από δεξιά, στο κεφάλι του Δημητρόπουλου, που δεν μπόρεσε να

νικήσει τον Μικελόπουλο, ο οποίος έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε. Στο 59΄ σουτ του Φώτη Καλογερόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Πετρόπουλος και στο επόμενο λεπτό ο Κουντουρας έβγαλε κάθετα στον Γεωργιόπουλο, που σε θέση τετ-α-τετ πλάσαρε, αλλά απέκρουσε με τα πόδια ο Πετρόπουλος. Την άμυνα του Πέλοπα ξεκλείδωσε ο Φώτης Καλογερόπουλος στο 80΄. Έγινε αποδέκτης της μπάλας μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, «ζύγισε» το πόδι του και με «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα στο δεξί «Γ» του Πετρόπουλου, που ήταν αδύνατο να αντιδράσει. Άλλο ένα εκπληκτικό γκολ του 21χρονου μεσοεπιθετικού στα ηλειακά γήπεδα…

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Πέλοπας προσπάθησε να απαντήσει και στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σπύρος Παπαδάτος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο πρώην συμπαίκτης του, Γιώργος Μικελόπουλος, του είπε «όχι».

Κάπως έτσι κύλησε το φιλικό στη Σπιάντζα, ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες, που προϊόντος του χρόνου θα γίνουν ακόμα καλύτερες μέχρι την πρεμιέρα της Α1 το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα.

 

Πέλοπας: Πετρόπουλος, Παπαγεωργίου, Παναγόπουλος, Β. Πλατής (46΄ Καραμεσίνης) Α. Μπουλούτας (65΄ Θ. Νικολόπουλος), Δημητρόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Βαρδάρης (81΄ Κορομηλάς), Λιάβας (55΄ Γεωργίου), Δ. Πλατής (52΄ Παπαδάτος), Δασκόπουλος (74΄ Δαβουρλής).

 

Νίκη: Μικελόπουλος, Χ. Κολοτούρος, Κ. Κολοτούρος (85΄ Κουτσογιαννόπουλος), Δ. Κασσιανός, Γαργαρώνης, Μαργαρώνης (46΄ Καλογερόπουλος), Μάζης (87΄ Παναγιωτόπουλος), Νικολόπουλος (57΄ Κουντουρας), Δ. Κολοτούρος (87΄ Δουβής) Γεωργιόπουλος (77΄ Τσέλα), Ι. Κασσιανός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος