FOLLOW US: facebook twitter

Πέφτουν οι υπογραφές για την παράκαμψη Αγ. Ιωάννη

Ημερομηνία: 01-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

ag.ioannis-diastaurwsi

Σήμερα στην Π.Ε. Ηλείας παρουσία Κατσιφάρα

Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο μπαίνει στην τελική ευθεία, με τις υπογραφές για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για την παράκαμψη Αγίου Ιωάννη που θα δώσει πνοή στο λιμάνι Κατακόλου, αφού επιτέλους θα δημιουργηθεί ένας καλύτερος άξονας σύνδεσης με την Αρχ. Ολυμπία για την κρουαζιέρα. Μετά την απόφαση για την αναγκαστική απαλλοτρίωσης ακινήτων για λόγους δημόσιας ωφέλειας, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τον περασμένο Μάιο, σήμερα πέφτουν οι υπογραφές για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 11 εκατομμυρίων ευρώ. Για το σκοπό αυτό σήμερα στη μια το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, θα έλθει στον Πύργο και στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου θα υπογράψει τη σχετική απόφαση. Μέσα στους επόμενους μήνες πιθανότατα στις αρχές του φθινοπώρου αναμένεται να γίνει και η δημοπράτηση και μέσα στο 2017 να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η υλοποίηση του έργου αυτού θα δοθούν νέες προοπτικές στον τουρισμό. Το λιμάνι του Κατακόλου θα αποκτήσει εύκολη και άμεση πρόσβαση προς τις τρεις εθνικές οδούς που διασχίζουν τον Πύργο, την Πατρών – Πύργου, την Πύργου – Κυπαρισσίας και την Πύργου – Τριπόλεως με βασικό προορισμό για την τελευταία την Αρχαία Ολυμπία. Θα προσφέρει πιο ασφαλή, ταχύτερη και πιο άνετη πρόσβαση και φυσικά θα αποφευχθεί πλέον το πρόβλημα της κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων που κατά δεκάδες τις ημέρες της κρουαζιέρας κινούνται από και προς το Κατάκολο. Το τμήμα της παράκαμψης του Αγ. Ιωάννη που θα κατασκευασθεί, θα έχει μήκος 3,3 χλμ και θα δημιουργήσει έναν νέο οδικό άξονα με τίτλο «Αρχαία Ολυμπία – Διασταύρωση Βουνάργου – Παράκαμψη Αγ. Ιωάννη – Σύνδεση με λιμάνι Κατακόλου», συνολικού μήκους 34 χλμ περίπου.

Με την υλοποίηση και αυτού του έργου μπαίνει ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι στο παζλ των αναπτυξιακών έργων που αφορούν στο Κατάκολο. Η δημιουργία νέων θέσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, η δημιουργία νέας μαρίνας και η χερσαία ανάπλαση του λιμένα, είναι τα βασικότερα που απομένουν για μια ολοκληρωμένη εικόνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος