FOLLOW US: facebook twitter

Πατρινοί δικηγόροι στο πλευρό των προσφύγων της Μυρσίνης

Ημερομηνία: 06-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

dikigoroi-patra-mursini3Καταγράφουν τα αιτήματά τους για επανένωση με μέλη των οικογενειών τους στη Γερμανία

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες βρέθηκαν χθες οι δικηγόροι της Πάτρας στη Μυρσίνη στο πλευρό των Σύριων προσφύγων που φιλοξενούνται στο παραθεριστικό κέντρο LM Village.

dikigoroi-patra-mursini2Η αρμόδια επιτροπή για θέματα προσφύγων και μεταναστών στο πλαίσιο της δράσης του συλλόγου της Επιτροπής και του Πανελλήνιου Δικτύου Δικηγόρων Εθελοντών της Ολομέλειας στην Αθήνα, έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης των προσφύγων για τα δικαιώματά τους, ώστε να καταγράψουν τις πιθανές επιθυμίες που έχουν για να αιτηθούν ασύλου ή να αιτημάτων επανένωσης με μέλη οικογενειών τους που βρίσκονται σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Οι δικηγόροι μίλησαν και με τη βοήθεια διερμηνέων με τους Σύριους και αναμένεται να επιστρέψουν για τα περαιτέρω, μετά και την εξέταση των αιτημάτων τους.

dikigoroi-patra-mursiniΌπως τόνισε σε δηλώσεις του το μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Στάθης Αντίοχος «για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, αποστολή με συναδέλφους από την Πάτρα ήρθε να καταγράψει τις οικογένειες που βρίσκονται εδώ πέρα και μεμονωμένα και ομαδικά.

dikigoroi-patra-mursini4Να δούμε τις συνθήκες διαβίωσής τους, να καταγραφούν τα προβλήματα που έχουν, αν υπάρχουν αιτήματα ασύλου, αν έχουν έγγραφα αυτοί οι άνθρωποι προκειμένου να τα σταχυολογήσουμε και να αξιολογήσουμε τις ειδικότερες συνθήκες που αφορούν στην κάθε οικογένεια ή στον καθένα μεμονωμένα, προκειμένου ως δικηγορικός σύλλογος να προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες για να κάνουμε την προσπάθειά μας από την πλευρά μας προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να επιτύχουν τους στόχους τους όσο αυτό είναι εφικτό από την πλευρά μας».

dikigoroi-patra-mursini5Μετά την καταγραφή αυτή το επόμενο βήμα είναι να εξεταστούν τα προβλήματα ώστε να δοθούν κατευθύνσεις και νομικές συμβουλές για να συνταχθούν σωστά τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να επιτύχουν το στόχο τους οι πρόσφυγες που είναι η προώθησή τους στην κεντρική Ευρώπη. «Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις οικογενειών που μπορούν να επανενωθούν γιατί είναι διασκορπισμένοι και όλοι στη Γερμανία. Η νομοθεσία το επιτρέπει και είναι ίσως πιο εύκολο να συμβεί αυτό» σχολίασε ο κ. Αντίοχος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος