FOLLOW US: facebook twitter

Πάτραι-Πανηλειακός 0-0: Ανίκητος και στην Πάτρα

Ημερομηνία: 26-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ισοπαλία στην Πάτρα ο Πανηλειακός και οδεύει ολοταχώς για την Γ΄ Εθνική

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Πανηλειακός επέστρεψε χθες με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από το γήπεδο των Προσφυγικών στην Πάτρα κόντρα στον ΑΠΣ Πάτραι, παρέμεινε αήττητος στην διαδικασία των μπαράζ ανόδου (3 νίκες-2 ισοπαλίες) και με 11 βαθμούς είναι πλέον μια ανάσα από την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Οι «ερυθρόλευκοι», που παρατάχθηκαν χωρίς τον τραυματία αρχισκόρερ τους Σάκη Τζανέτο, έχουν μπροστά τους την Κυριακή το τελευταίο τους παιχνίδι στην Καλαμάτα με τον Πανθουριακό, όπου με άλλον έναν βαθμό θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την άνοδο. Μάλιστα, δεν θα τον χρειαστούν στην περίπτωση που ο Παλληξουριακός δεν κερδίσει στο Άστρος. Η ομάδα του Ανδρέα Τρυφωνόπουλου, λοιπόν, είναι πλέον αγκαλιά με την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίας, επιβεβαιώνοντας την ποιότητά της και την συμπαγή ομάδα που έχει χτίσει φέτος. Μια ομάδα που πολύ δύσκολα δέχεται γκολ (έχει δεχτεί μόνο ένα, με αμφισβητούμενο πέναλτι, την περασμένη Κυριακή από τον Πανθυρεατικό) και με συγκέντρωση και αγωνιστική πειθαρχία παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε έδρα.

Όσο για το χθεσινό ματς στην Πάτρα, ο ΑΠΣ Πάτραι ήταν καλύτερος στο α΄ ημίχρονο, αλλά ο Πανηλειακός ανέβασε την απόδοσή του στο β΄ μέρος και απείλησε με τον Μπάλλα και τον Τσαγκάρη. Τους ερυθρόλευκους του Πύργου ακολούθησαν 50 ηρωικοί οπαδοί, που αναχώρησαν με πούλμαν από το Στάδιο Πύργου και ενίσχυσαν την ομάδα με την φωνή τους καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.


Το παιχνίδι

Στο α΄ ημίχρονο ο Πανηλειακός είχε κάποια προβλήματα στην άμυνα, ενώ στην επίθεση δεν ήταν απειλητικός, με την απουσία του Σάκη Τζανέτου στην οργάνωση του παιχνιδιού να είναι αισθητή. Στο 7΄ ο Μπάλλας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Π. Τσίγκρηλας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι έπιασε γυριστό σουτ αλλά μπλόκαρε ο Αναστασοβίτης. Στο 14΄ ο Δημητρακόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή και απέκρουσε ο Καπετανάκης σε κόρνερ, στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα. Στο 30΄ ο Γκρίλλας τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μπατζακόπουλο, γεγονός που έφερε κάποιες δυσκολίες στην ανασταλτική λειτουργία του Πανηλειακού.

Στο 38′ ο ΑΠΣ Πάτραι είχε νέα μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Δημητρακόπουλο να σουτάρει από κοντά πάνω σε σώματα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γραμματικόπουλου. Στο 42΄ σουτ του Γεωργόπουλου η μπάλα πέρασε λίγο άουτ και στο 44΄ ένα σουτ του Μπάλλα μπλόκαρε ο Αναστασοβίτης. Στο 45΄ οι Πατρινοί είχαν οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Γεωργόπουλου, ύστερα από φάουλ του Γραμματικόπουλου, στην τελευταία καλή φάση του α΄ ημιχρόνου.

Στο β΄ ημίχρονο ο Πανηλειακός ήταν εμφανώς καλύτερος εν συγκρίσει με το α΄ μέρος. Παρατάχθηκε με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση και έψαξε το γκολ. Στο 55΄ ο Μπάλλας εκτέλεσε ωραία απευθείας φάουλ και έδιωξε σε κόρνερ ο Αναστασοβίτης. Στο 79΄ είχαμε τεράστια ευκαιρία για τον Πανηλειακό να σκοράρει, όταν ο νεοεισελθών Παναγιώτης Τσαγκάρης, από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, σούταρε ελάχιστα άουτ. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, αποτέλεσμα που άφησε ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες, καθώς συνεχίζουν μαζί χέρι-χέρι στην 1η θέση του ομίλου.


Πάτραι: Αναστασοβίτης, Γερογιάννης, Μιχαλόπουλος, Γιαννόπουλος, Φούφουλας, Γεωργόπουλος, Ζέλος, Γραμματικόπουλος (85΄ Αλεξανδρής), Σαμπανέι (61΄ Μπακάλης), Αγριμάκης (77΄ Παπαγεωργίου), Δημητρακόπουλος.
Πανηλειακός: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κανάνι (73΄ Τσαγκάρης), Κολόκας, Δ. Τσίγκρηλας, Δημάκης, Μπάλλας, Έλιοτ, Π. Τσίγκρηλας, Γκρίλλας (30′ λ.τρ. Μπατζακόπουλος-90΄ Μάζης), Κακόγιαννος.

Οι 50 Red Boys χθες στο γήπεδο των Προσφυγικών στην Πάτρα.

Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ

Τα αποτελέσματα
ΑΠΣ Πάτραι-Πανηλειακός 0-0
Πανθυρεατικός-Πανθουριακός 1-3
Παλληξουριακός- Τσιλιβή 3-0 α.α.
Ρεπό: Πανγυθεατικός


Η βαθμολογία
(Σε 5 αγώνες)

Πάτραι (9-2) 11
Πανηλειακός (6-1) 11

Πανθουριακός (8-3) 8

——————————————–

Παλληξουριακός (4-2) 5
Πανγυθεατικός (1-2) 3
Πανθυρεατικός (2-8) 1
Τσιλιβή — –


Επόμενη αγωνιστική (29/5)
Πανθουριακός-Πανηλειακός
Πανθυρεατικός-Παλληξουριακός
Πανγυθεατικός- Τσιλιβή 3-0 α.α.
Ρεπό: ΑΠΣ Πάτραι


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος