FOLLOW US: facebook twitter

Πάτρα: Σήμερα η αποφυλάκιση Παλαιοκώστα – Μπήκε ληστής, βγαίνει κύριος…

Ημερομηνία: 07-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ήταν περίπου αναμενόμενο για τους έχοντες άριστη πληροφόρηση – και η εφημερίδα «Πελοπόννησος» την διέθετε, γι’ αυτό και προϊδεάζαμε τους αναγνώστες μας – ότι επίκειται η αποφυλάκιση του 61χρονου διαβόητου βαρυποινίτη Νίκου Παλαιοκώστα, που εκρατείτο τα τελευταία 15 χρόνια στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, έχοντας στην πλάτη του ποινές 197 χρόνων και 376 μηνών!

Χθες το μεσημέρι, όπως αποκάλυψε πρώτο το pelop.gr συνεδρίασε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κοζάνης και αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Νίκος Παλαιοκώστας θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής κατ’ οίκον στα Τρίκαλα και θα έχει το δικαίωμα να εξέρχεται από την οικία του δυο φορές την εβδομάδα.
Τα μέλη του Συμβουλίου βάσισαν το σκεπτικό της απόφασής τους στην άριστη διαγωγή του Παλαιοκώστα στη φυλακή, ενώ κυρίως έλαβαν υπόψη τους τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του (κάνει δύο φορές αιμοκάθαρση εβδομαδιαίως, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα με το στομάχι και τα μάτια του).

 

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΙΝΗΤΟ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

«Ήταν υπόδειγμα κρατουμένου. Αρκεί να σκεφτείτε ότι ούτε καν κινητό τηλέφωνο διέθετε για να είναι απόλυτα τυπικός και νομοταγής» ήταν το σχόλιο σωφρονιστικού παράγοντα των φυλακών του Αγίου Στεφάνου, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την έκβαση της αίτησης του Νίκου Παλαιοκώστα.

Ο πασίγνωστος κρατούμενος με την άψογη συμπεριφορά του είχε καταφέρει να «κερδίσει» τους πάντες μέσα στη φυλακή.

Είχαν μπροστά τους τα τελευταία χρόνια έναν «άλλο» Παλαιοκώστα, που δεν έδινε την εντύπωση ότι στον πρότερο βίο του ήταν ένας επικίνδυνος ληστής και απαγωγέας (σημ. του Θεσσαλονικές μεγαλοβιομηχάνου Αλέξανδρου Χαϊτογλου).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βαρυποινίτης είχε αιτηθεί τρεις φορές στο παρελθόν την χορήγηση πενθήμερης άδειας, αλλά ουδέποτε ικανοποιήθηκε το αίτημά του. Έμελλε, ωστόσο, μια και καλή να έλθει η ώρα που θ’ απολαύσει πάλι τον αέρα της ελευθερίας…

 

«ΛΑΜΠΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

Ο εκ των συνηγόρων του Χρήστος Τσόλκας σχολίασε ως εξής τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κοζάνης:
«Η σημερινή είναι μια λαμπρή μέρα για την ελληνική δικαιοσύνη και το σωφρονιστικό μας σύστημα, γιατί αποδεικνύεται ότι δεν λειτουργεί εκδικητικά κι απάνθρωπα. Συνέτρεχαν πραγματικοί λόγοι για ν’ αντικατασταθούν οι όροι της φυλάκισης του Νίκου Παλαιοκώστα, που έγιναν αποδεκτοί και το γεγονός ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα».

Από την πλευρά της η έτερη συνήγορος Βασιλική Αλεξανδροπούλου υπογράμμισε:
«Λήφθηκαν υπόψη τα σοβαρά προβλήματα υγείας του Νίκου Παλαιοκώστα και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κοζάνης αντικατέστησε τη φυλάκισή του με κατ’ οίκον έκτιση των ποινών του.
Προδήλως, το Συμβούλιο ευθυγραμμίσθηκε με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει κρίνει ότι η συνέχιση κράτησης βαρύτατα ασθενών, συνιστά βασανιστήριο. Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα για την ελληνική δικαιοσύνη».
Να σημειωθεί ότι, μέχρι χθες το απόγευμα, δεν είχε διευκρινιστεί πότε θα γινόταν η αποφυλάκιση του Νίκου Παλαιοκώστα. Η συνήγορός του, Βασιλική Αλεξανδροπούλου, επικοινώνησε με την Εισαγγελία Εφετών Κοζάνης για να αιτηθεί η αποφυλάκισή του να γίνει σήμερα, μετά την θεραπεία αιμοκάθαρσης που πρόκειται να κάνει ο βαρυποινίτης.

Πηγή: pelop.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος