FOLLOW US: facebook twitter

Παθολογική «ώρα μηδέν»: Με δεκανίκια γιατρούς από τις ΤΟΜΥ Πατρών η λειτουργία των κλινικών στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 26-04-2021 | Συντάκτης:

Στη χειρότερη κατάσταση, που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί, είναι το Νοσοκομείο Πύργου καθώς ο παθολογικός τομέας στη δύσκολη αυτή περίοδο λόγω covid έχει μείνει με έναν μόνο Παθολόγο. Από τους τρεις Παθολόγους που έχουν παραιτηθεί και ήδη έχουν δημοσιευτεί οι απολύσεις τους σε ΦΕΚ, εφημερία για λίγες ακόμα μέρες μέσα στην εβδομάδα έχειμόνον μια ιατρός με την καθημερινότητα πλέον να είναι … αφόρητη.

Η επίσκεψη στους δεκάδες ασθενείς που νοσηλεύονται στην απλή παθολογική, την κλινική covid-19 και αυτή των ύποπτων γίνεται μόνο τα πρωινά και στη συνέχεια όλο το βάρος πέφτει στους νοσηλευτές και τους συνοδούς που αγωνιούν για τους δικούς τους ανθρώπους και δεν βρίσκουν γιατρό ούτε για μια απλή ενημέρωση…

Ο ένας και μοναδικός, ο Διευθυντής της Παθολογικής έχει μετατραπεί σε… λάστιχο με την κόπωση και την εξάντληση να είναι δεδομένη καθώς όλο αυτό το διάστημα παρά τις εκκλήσεις τους και τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει από την 6η ΥΠΕ για «στήριξη», αυτή δεν ήρθε ποτέ…

Στο και πέντε λοιπόν, ανακοινώθηκε πως θα αποσπαστούν γιατροί για να καλύψουν τα κενά της Παθολογικής, πρωινό και εφημερίες. Γιατροί κατά πάσα πιθανότητα από τα ΤΟΜΥ της Πάτρας χωρίς νοσοκομειακή εμπειρία που θα έρθουν από την Πρωτομαγιά για να στηρίξουν την πολύπαθη Παθολογική και τους ασθενείς. Μια λύση προσωρινή καθώς η «καρδιά» ενός Νοσοκομείου που είναι η Παθολογική, δε μπορεί να λειτουργεί με διαφορετικό ιατρό κάθε μέρα. Πως στ’ αλήθεια θα παρακολουθούνται οι νοσηλευόμενοι και πως θα γίνεται ο προγραμματισμός αυτών δεδομένου ότι μια νοσηλεία έχει μια συνέχεια… Φόρμουλα σίγουρα θα βρεθεί, το θέμα όμως είναι κατά πόσο αυτή θα αποδώσει τα μέγιστα για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών.

Με την παθολογική και την κλινική του κορονοϊού να είναι γεμάτες, και σύμφωνα με πληροφορίες με ασθενείς covid σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, η στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου με μόνιμους γιατρούς παραμένει το δύσκολο ζητούμενο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος