FOLLOW US: facebook twitter

Πασχαλινές βιβλιοπροτάσεις από το βιβλιοπωλείο «LEXIS»

Ημερομηνία: 21-04-2022 | Συντάκτης:

1. «ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ»

Τα πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη θα φέρουν τον αναγνώστη στο κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης, αλλά και στον κόσμο του Σκιαθίτη διηγηματογράφου. Για να μεταφερθεί ο αναγνώστης στην εποχή του Παπαδιαμάντη, αποφασίστηκε να παρουσιαστούν τα κείμενα όπως κυκλοφόρησαν στην πρώτη τους δημοσίευση σε εφημερίδες ή περιοδικά της εποχής (ή, στις περιπτώσεις που αυτό δεν κατορθώθηκε, σε μια όσο το δυνατόν πιο παλιά έκδοση). Είναι χαρακτηριστική η ορθογραφία εκείνων των καιρών και δίνει την εικόνα μιας φάσης στην εξέλιξη της ιστορικής ορθογραφίας της γλώσσας μας.



2. «30 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ»

Ένα τέρας καταβροχθίζει σοκολατένια αυγά, ένα σοκολατένιο κοτοπουλάκι ψάχνει τη μαμά του στο δάσος με τις χίλιες παγίδες, μια κότα γεννά χρυσά αυγά, εκατοντάδες φτερωτές καμπάνες πετούν στον πασχαλινό ουρανό… Ένα πολύχρωμο βιβλίο που θα μας ταξιδέψει από τη χώρα μας, όπου η τρομερή γιγάντισσα απειλεί την ηρωίδα του παραμυθιού, στη Ρωσία της πριγκίπισσας Όλγας, στην Αρμενία του βασιλιά της σοκολάτας ή στην Ουγγαρία, στο Σουδάν και στην Ιερουσαλήμ την εποχή της σταύρωσης του Ιησού… Ένας χρωματιστός κόσμος γεμάτος ιστορίες και παραμύθια για όλους εμάς που περιμένουμε με ανυπομονησία το Πάσχα!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 30istories.jpg



3. «ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»


Μια σειρά για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας που αντλεί τις ιστορίες της από τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, με σκοπό να τις αφηγηθεί με τρόπο σύγχρονο και ζωντανό στα παιδιά.



4. «ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ»


Την άνοιξη η φύση αναγεννιέται και όλοι προσμένουν με χαρά το Πάσχα! Διαβάστε την όμορφη ιστορία σε στιχάκια και διασκεδάστε συναρμολογώντας το μεγάλο παζλ, που δείχνει την πασχαλινή προετοιμασία στην ολάνθιστη φύση!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος