FOLLOW US: facebook twitter

ΠΑΣΧΑ 2023. ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ημερομηνία: 13-04-2023 | Συντάκτης:

Της Ζωής Αναστασοπούλου, υποψήφιας Βουλευτή Ηλείας

Το φετινό Πάσχα βρίσκει την Ελληνική κοινωνία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για ακόμα μια φορά. Μπορεί τις 3 προηγούμενες χρονιές να είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις και τους περιορισμούς της πανδημίας ωστόσο φέτος που όλοι ελπίζαμε ότι θα γιορτάσουμε χωρίς περιορισμούς το πανανθρώπινο και διαχρονικό γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου, βιώνουμε μία δύσκολη και σκληρή οικονομική πραγματικότητα που επηρεάζει την πλειονότητα της κοινωνίας μας.

Ο αυξημένος πληθωρισμός, οι υψηλές τιμές των προϊόντων του σούπερ μάρκετ και κυρίως των ειδών πρώτης ανάγκης, οι υψηλές τιμές στα καύσιμα, το αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια, σε συνάρτηση με τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις αναγκάζουν τους πολίτες να βιώσουν ένα Πάσχα φτωχικό και με πολλές ελλείψεις.

Οι πολίτες αισθάνονται μόνοι και ξεχασμένοι απέναντι στα προβλήματα που δημιουργούν οι παγιωμένες πλέον κοινωνικές ανισότητες. Η κυβέρνηση που καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της νομοθετούσε για τους λίγους αδιαφορώντας για τους πολλούς εφάρμοσε μια αποτυχημένη και αναποτελεσματική πολιτική γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά να βοηθήσει τον μη προνομιούχο. Οι δήθεν αυξήσεις των συντάξεων και του κατώτατου μισθού αλλά και οι όποιες ενισχύσεις μέσω κουπονιών, ήταν σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας, του πληθωρισμού και των έμμεσων φόρων.

Η Μεγάλη Εβδομάδα και η πορεία προς το Άγιο Πάσχα μας διδάσκουν, ότι μετά από την ταπείνωση και τα πάθη του Ιησού Χριστού, έρχεται η λύτρωση της Ανάστασης. Ύστερα από αυτή την πνευματική Ανάσταση που πρόκειται να γιορτάσουμε σύντομα, ελπίζω και ο Ελληνικός λαός να μπορέσει να δει την Ανάσταση του μικρομεσαίου, του συνταξιούχου, του αγρότη του μη προνομιούχου μέσα από την επιλογή – εκλογή μίας προοδευτικής κυβέρνησης που θα εμπνέει ελπίδα, αισιοδοξία και αξιοπρέπεια.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος