FOLLOW US: facebook twitter

“Το παρτέρι της ευχής” κατά του παιδικού καρκίνου: Εκδήλωση τη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία Πύργου

Ημερομηνία: 12-02-2021 | Συντάκτης:
-Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: “Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στην ζωή, την υγεία αλλά και την ασθένεια”

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και το Γραφείο Εθελοντισμού την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. “Το παρτέρι της ευχής” είναι μια δράση που θα λάβει μέρος μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο από τις 17.00 έως τις 20.00 και θα δώσει την ευκαιρία σε όσους πολίτες επιθυμούν, φυτεύοντας ένα λουλούδι, να κάνουν μια ευχή για όλα τα παιδιά που δίνουν τη μεγάλη μάχη για τη ζωή τους.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν με  προβολή βίντεο, η πρόεδρος του Συλλόγου “Ελπίδα” Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  η πρόεδρος της “Φλόγας” Τασία Παπαϊωάννου και η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του ΠΓΝΠ-γιατρός παιδοαιματολόγος- Αφροδίτη Γκινοπούλου. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ο Δήμος Πύργου θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους από ένα λουλούδι προκειμένου να φυτευτεί στα παρτέρια ακριβώς μπροστά από Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Βέβαια όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν το δικό τους λουλούδι-φυτό προκειμένου να πάρουν μέρος σ’ αυτή την γεμάτη ευαισθησία δράση.

“Η δημοτική αρχή έχει την αντίληψη ότι είναι ένας αμιγώς κοινωνικός θεσμός και η αντίληψη αυτή συνοδεύεται από πράξεις και πρωτοβουλίες. Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις που στηρίζουν κοινωνικές ομάδες και πολίτες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, οικονομικά, υγείας…Η προσεχής Δευτέρα είναι αφιερωμένη στην μάχη κατά του παιδικού καρκίνου. Η εκδήλωσή μας έχει έναν συμβολικό χαρακτήρα και η δράση μας έχει σκοπό να αναπτύξει την ευαισθησία των πολιτών να στηρίξει τον αγώνα των οικογενειών που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και να ενταθεί το κίνημα συμπαράστασης που υπάρχει απέναντι στην παιδική ηλικία” δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την εκδήλωση. “ Κάθε πολίτης θα μπορεί να φυτέψει ένα λουλούδι κάνοντας μια ευχή και στέλνοντας το μήνυμα ότι  “όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στην ζωή, την υγεία αλλά και την ασθένεια”. Ειδικά αυτή την εποχή που υπάρχει η παγκόσμια απειλή της πανδημίας καταλαβαίνουμε το πολύτιμο αγαθό της υγείας και πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί”.

Επιπλέον ο κ. Αντωνακόπουλος εξήρε το έργο του Γραφείου Εθελοντισμού και του Οργανισμού Πολιτισμού για όλες τις δράσεις που έχουν αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Πύργου επενδύει πολλά στον Εθελοντισμό και τον Πολιτισμό.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος, έχοντας μια μεγάλη πορεία σε ανάλογες δράσεις για τη στήριξη παιδιών με καρκίνο όπως και των οικογενειών τους, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα παιδί με καρκίνο καθώς και για το σκοπό της εκδήλωσης. “Ένα παιδάκι που θα νοσήσει από καρκίνο, ακόμη και πολλά χρόνια μετά τη αποθεραπεία του, μπορεί να έχει προβλήματα στην υγεία του από την αγωγή που έχει λάβει. Είμαστε δίπλα σε όλα αυτά τα παιδιά που μάχονται και τις οικογένειές τους. Προσπαθούμε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση σε μια εποχή που είναι δύσκολη για όλους μας. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο και όλοι  μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε. Και  μπορούμε να κάνουμε πολλά, όταν είμαστε ενωμένοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες”.

Τέλος ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Χάρης Μικελόπουλος αναφέρθηκε και στα απαραίτητα μέτρα προστασίας που θα υπάρχουν για όλους τους πολίτες που θα δώσουν το παρών στη δράση ενώ τόνισε ότι στόχος τους είναι να μεταδώσουν το μήνυμα της ζωής και της ελπίδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος