FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Αντώνη Δεμερτζή «Από την Μ. Ασία στη Γλύφα» από τον Δήμο Πηνειού στην Παλαιά Βουλή

Ημερομηνία: 04-11-2022 | Συντάκτης:

Το βιβλίο του ιστορικού και συγγραφέα Νίκου Δεμερτζή «Από την Μικρά Ασία στη Γλύφα» που έχει εκδώσει ο δήμος Πηνειού, πρόκειται να παρουσιάσει στην Αθήνα, στο εμβληματικό κτήριο της ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ, το ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 6:30μμ ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος και ο συγγραφέας.  Ο Νίκος Δεμερτζής είναι Διευθυντής  του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και κατάγεται από την Γλύφα. Μάλιστα   λόγω της προσφυγικής του καταγωγής, είναι βαθύς γνώστης όλων των πτυχών της ιστορίας της Μικρασιατικής καταστροφής έχοντας κάνει ενδελεχή ιστορική έρευνα. Πρόσφατα οκ. Δεμερτζής ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου όπου μίλησε με θέμα “Ξαναδιαβάζοντας την Μικρασιατική καταστροφή”, και έκανε μια εξαιρετική και ενδελεχή ανάλυση των συγκλονιστικών πολιτικών και ιστορικών γεγονότων της πιο τραγικής ίσως εποχής στην σύγχρονη ιστορία του ελληνισμού και της καταστροφής της Σμύρνης. Εξάλλου το βιβλίο του, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ηλεία  τον Σεπτέμβριο, στην εκδήλωση μνήμης  για την Μ. Ασία, για τα 100 χρόνια ξεριζωμού και ιστορίας με επίκεντρο τους πρόσφυγες της Γλύφας.

Στην εκδήλωση παρουσίασης στην Παλαιά Βουλή, για  το βιβλίο θα μιλήσουν ο Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων  Γιώργος Νικολάου, η Ιστορικός φιλόλογος και συγγραφέας Μαρία Χατζηχριστοδούλου και ο συγγραφέας του Νίκος Δεμερτζής. Αφηγήσεις από την φιλόλογο Μαρία Πέττα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου * μουσική διδασκαλία Θ. Θεοδωρόπουλος)  και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας όπως και ο πολιτιστικός σύλλογος Καλλιθέας «Το χοροστάσιο» ( διδασκαλία χορών Φ. Μουκουβάλας).

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος του Ν.Π Αθλητισμού και Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος.

Μάλιστα, το  βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους παρευρισκόμενους από το Δήμο Πηνειού Ηλείας-Ν.Π. Πολιτισμού, που χάρις στην ευγενική χορηγία του το εξέδωσε και υποστηρίζει την παρουσίασή του, στο πλαίσιο των δράσεών του για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος