FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσιάζεται το Λεύκωμα «ΜΝΗΜΕΣ 1821 – Δυτική Ελλάδα – Η Γη της Φλόγας»

Ημερομηνία: 19-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19.00 στην Achaia Clauss το Λεύκωμα που εκδίδει με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, υπό τον τίτλο: ΜΝΗΜΕΣ 1821 – Δυτική Ελλάδα – Η Γη της Φλόγας.

Συγγραφείς του Λευκώματος είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Δελλής και ο Ιστορικός της Εκπαίδευσης και Επίκουρος καθηγητής “Πολιτικής Ιστορίας” της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Νίκος Τόμπρος.

Το Λεύκωμα προέκυψε έπειτα από πολύμηνη συνεργασία με τη γνωμοδοτική επιτροπή αποτελούμενη από εγνωσμένου κύρους πρόσωπα και συγκεκριμένα την Δρ Ολυμπία Βικάτου, Αρχαιολόγο και Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, την Δρ. Αναστασία Κουμούση, Αρχαιολόγο και Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, τον Θεόδωρο Λάμπρο, Ιστορικό και Διαχειριστή του ιστορικού πόρταλ «Το skalistiri.news σκαλίζει το 1821», τον Ιωάννη Μόσχο, Αρχαιολόγος και Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, τον Χρήστο Μούλια, Δικηγόρο και Συγγραφέα-Πρόεδρο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας  Πελοποννήσου, την Βάνα Μπεντεβή, Φιλόλογο και Ιστορικό,  Συγγραφέα, Ερευνήτρια και Πρόεδρο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας (Ι.Λ.Ε.Α.), τον Σήφη Μπουζάκη, Ιστορικό της Εκπαίδευσης και Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου  Πατρών, τον Αντώνη Σκιαθά, Ποιητή και Ιστορικό Ερευνητή, την  Ροδάνθη – Ρόζα Φλώρου, Πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τον Αθανάσιο Φωτόπουλο, πρ. Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στην εκδήλωση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος  Κωνσταντίνος Μάγνη, θα μιλήσουν οι  Ιωάννης Δελλής, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δρ. Αναστασία Κουμούση, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Σήφης Μπουζάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Νίκος Τόμπρος, Ιστορικός της Εκπαίδευσης, Επίκουρος καθηγητής “Πολιτικής Ιστορίας” Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Αθανάσιος Φωτόπουλος, πρ. Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Μποτίνης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για εμβολιασμένους και νοσήσαντες σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού covid 19.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος